Brendas Blogg via Brenda Hoffman, 6 april 2019

Brendas Blogg via Brenda Hoffman, 6 april 2019

 

Kära Ni,

Det är själens vår, och ni önskar att ni inte ”behövde” göra något annat än att titta på blommorna och träden som blommar.

Och ni blir irriterade på dem som vill få er att göra, det de tycker att ni ska göra.

De som läser det här meddelandet på södra halvklotet, är ännu mer förvirrade över ert behov av att leka, trots de många aktiviteter som behöver er hjälp.

Att påta i jorden och plantera blommor är roligt nu. Att arbeta i ett instängt kontor känner ni inte för, det känns olustigt. Ni känner er som ni gjorde när ni var barn och var sjuka och låg i sängen, och bara kunde titta på era vänner som lekte i solskenet, och ni bara önskade att ni skulle bli friska.

Att leka står nu i fokus. Och även när ni har semester, kommer ni att upptäcka att ni intresserar er för annat än det som gällde för bara några månader sedan. Ni kommer sannolikt inte ha vilja ha några djupa samtal eller inomhusaktiviteter. I stället kommer ni att tråna efter att vara utomhus, med friheten att springa i grönt gräs och solsken.

Självklart skrattar ni åt våra kommentarer, eftersom ni är hängivna, motiverade vuxna på jorden, som alltid tar ansvar, trots att ni vill helst vill springa eller leva livet.

Sådana var ni tidigare, men ni kommer snart att upptäcka, om ni inte redan gjort det, att det ansvaret inte verkar roligt, eller får den uppmärksamhet det en gång fick.

De av er som ansvarar för yngre barn, eller är omgivna av vuxna som ännu inte känner på samma sätt som ni gör för att leka, kommer att ifrågasätta era handlingar och det ni säger.

Och bli inte förvånade om ni börjar hänga läpp, om era utomhusaktiviteter eller andra roliga aktiviteter blir avbrutna.

Ni känner er inte längre som de mogna vuxna ni tvingades vara under vägen. Vem vill tjäna pengar för att få en viss levnadsstandard, så att andra och ni själva kan bli tillfredsställda, få boende och mat? Varför är det ert ansvar att ta hand om andra? När och varför blev de strama parametrarna, med ska och måsten era?

Så ni ifrågasätter det rutinmässiga. Inte för att det är hemskt, utan för att det inte längre är ni. Ni har blivit barnsligare, skrattar och leker mer. Och är mindre intresserade av de nödvändiga uppgifterna, som inte längre roar er.

Vad kommer att hända med er och era familjer? Vad kommer att hända med ert samhälle, om du och andra försvinner? Det som kommer att krävas av dig, och andra som du, är att ni skapar nya världar, riktningar och tid för att leka.

Kanske kan en sådan tanke vara skrämmande, eftersom ni under hela er liv har tränats i att härda ut, att ta ansvar.

Några av er försökte leva livet på 60- och 70-talet, för att kunna omdirigera energierna från det andra tyckte. Vissa av er har aldrig lekt, inte ens som barn. För ni ansträngde er för att bli de ni förväntades vara, istället för de ni är.

Så det är ert barnliknande liv som har återvänt, med de extra faktorerna för att kunna förstå er värld på annat sätt, och sannolikt bättre.

Som barn antog de flesta av er, att ni skulle tas omhand så länge det behövdes. När ni blev äldre insåg ni att er uppgift, er roll, var att sörja för och ta hand om de som var yngre än ni. Så har det fortsatt på jorden, generation efter generation.

De få vuxna som tillät sig att leka och drömma, istället för att arbeta som de förväntades, stämplades som udda. Självklart fanns det vissa aktörer som tog på sig uppgifter för att göra barn nöjda, men även de följde sitt behov av att bli bättre eller rikare än andra. De inrättade tävlingar inom studier och arbete, mellan grannar, familjer och relationer. Till skillnad från barn som är för unga för att göra annat än att leka, tills de inte längre vill det.

Garanterat så kan tävling bli ett resultat, beroende på vem som har sandhinken, men sammantaget, så bryr sig de flesta små barn inte om annat än att ha roligt, tills det inte längre är det.

Så det är för er nu.

Konkurrens kan tillämpas när ni anser att det förekommer begränsningar av någonting. Men om ni kan skapa det ni vill, och ni kan det, så finns inget behov av att konkurrera, bara ett behov av att leka med era färdigheter, för att lära er nya sätt för att samarbeta med nya lekkamrater.

Många av de ni tidigare samarbetade med, kan inte fungera utan tävling eller behov. Så ni börjar definiera de nya ni, på nya sätt.

Den uppenbara frågan är, om de ni väljer att leka med kommer att uppskatta de nya ni, eller kommer att tycka att ni är så ”udda”, att de flesta kommer att vägra samarbeta med er? En fråga som inte kan besvaras innan ni tillåter er själva att vara så. För tanken på att helt och hållet leva livet är så radikal, att de som läser det här meddelandet sannolikt blir skrämda.

Förstår ni inte hur mycket ni har förändrats från er ursprungliga avsikt, innan ni kom till jorden under denna och andra livstider? Att acceptera uppgiften på jorden ni är så förväntansfulla inför, kan innebära att ni blir utfrysta av de ni älskar. Inte för att ni är grymma eller uppför er onormalt, utan för att ni vågar hävda att ni vill vara ute i solskenet och leka.

Aktioner som många av er påbörjade för årtionden sedan, men blev rädda för att fullfölja. Så ni tog till droger för att kunna förstå era känslor, och sedan återvände ni till diktaten från tidigare generationer. Det roliga handlade inte längre om att skratta i solskenet, utan istället om att tjäna mest pengar, ha rätt umgänge eller det bästa jobbet, etc. Allt det yttre som har mycket lite att göra med ert inre solsken.

Vilket får oss att fråga, hur har ni det med skrattandet när det mesta handlar om konkurrens?

Låt er själva bara få vara, och ni kommer att upptäcka hur – för genom skrattet och glädjen, skapar ni det ni behöver, när ni behöver det. Inte för att få något att äta, utan för att ni behöver leva. Och enda sättet ni nu kan leva i, är i glädjen. Så är det. Amen.

 

Översättning: Maggan

 

LifeTapestryCreations.com. If you would like to receive Brenda’s Blogs when posted, please click the Subscribe Button on the upper part of her Blog & Subscribe page and then click the – Subscribe to Brenda’s Blog by E-mail – line. Complete your subscription by entering your e-mail address and accepting the e-mail confirmation.

Copyright 2009-2019, Brenda Hoffman. All rights reserved. Please feel free to share this content with others, post on your blog, add to your newsletter, etc., but maintain this article’s integrity by including the author/channel: Brenda Hoffman and source website link: LifeTapestryCreations.com.

 

Du gillar kanske också...