Fråga och Svar av Per Staffan; Stiftelser, 1 oktober, 2017

Fråga:
Meddelande:
Hej jag undrar om man ska starta en  stiftelse  innan vi fått den nya valutan eller går det bra sen innan vi har kommit till bank mötet och vill du förklara lite lätt för mig om stiftelse om man ska ta ut pengar från  stiftelsen behöver  man då skatta för det man tar ut  exempel mvh Fredrik
Hej Fredrik,
Jag rekommenderar att starta en stiftelse efter inlösen och med hjälp av banken. Det finns många olika slagstiftelser, och jag är ingen advokat eller expert, jag kanske blir så småningom, men inte just nu.
Om du väljer rätt stiftelse form i relation till din planerade verksamhet i stiftelsen så betalar du ingen skatt på pengar du satte in i Stiftelsen, enbart vad du tar ut för eget bruk. Andra utgifter som tas ut från stiftelsen beskattas inte heller så länge de är förenliga med stiftelsens målsättning.
Vi tar en sak i taget – RV först.
Per
p.s. RV står för revalering på engelska.

Du gillar kanske också...