Frågor och Svar av Per Staffan #2, 20 februari, 2017

Fråga:

Hej Per!

Först grattis till nya familjemedlemmen!!💚
Jag följer det du skriver och det mesta på st germain. Tack för all tid du delar med oss!
Nu senast skriver du hur vi skapar organisationer o stiftelser som kommer fungera mer som att vi har anställda som sköter saker o ting åt oss.
Men kan sådana organisationer generera energi i form av värde/ vara självgående eller ska dessa rörelser enbart drivas med de pengar vi växlar in.
En stiftelse fungerar inte den som att starta företag. Med redovisningar mm.
Kommer man kunna starta stiftelser att utan redan ha typ en anläggning. Eller krävs att den redan finns. ( har försökt läsa lite om stiftelser) och hur ska man då kunna förvärva en anläggning/gård utan att först få tillgång till medel.
Kommer man kunna växla in något för eget bruk eller kommer allt att sitta i stiftelser?
Så mycket frågor som surrar.
Om du tror att mina frågor har allmänt intresse så är det ok att lägga ut den.

Än en gång tack för allt du gör!

Allt gott
Svar:
Hej,
Jag kan förstå att många som inte känner till Stiftelser kan ha många frågor runt detta. Som du redan har börjat att göra är det nog bästa att bekanta sig med stiftelser och läsa om denna organisationsform.
Poängen är att då valutan växlas in så sätter man alla pengar man får tillbaka efter inväxlingen in i denna Stiftelse. Ingen skatt behöver betalas på de pengar man sätter in i Stiftelsen. Om du tar ut pengar ur Stiftelsen till dig själv behöver du betala skatt för dessa pengar. Pengar du ger bort från Stiftelsen för välgörande ändamål betalar du ingen skatt på. Så det är ett verktyg för att distribuera pengar. Du äger Stiftelsen.
Om det finns tillräckligt med pengar i Stiftelsen kan du anställa folk som då får betalat från Stiftelsen. Eller kanske att det är bättre att Stiftelsen äger ett nytt företag och ger detta företag ett grundkapital eller startkapital. Företaget tar sedan in pengar via sin verksamhet. Du kan ju låta Stiftelsen äga din anläggning. Du äger ju Stiftelsen i vilket fall som helst.
Du verkar oroad för redovisningar och annat som måste till. Du kommer att ha pengar för advokater och revisorer för detta. Banken ställer nog också upp inledningsvis att hitta advokater och revisorer, då du växlar in.
Jag hoppas detta kan hjälp.
Per

Du gillar kanske också...