Frågor och Svar av Per Staffan, 30 januari, 2017

 

Fråga:

Ämne: Kanske en löjlig fråga?
Meddelande:
Men kanske viktig ändå? Jag undrar över den tidsfrist vi har på oss att kontakta respektive bank för att boka ett möte. Vad jag förstår så är det endast en eller två olika banker som handskas med ZIM-dollar?

Jag har själv försökt mig på en gissning på hur många personer det finns i Sverige som har ZIM-dollar, och hamnat på att det kanske rör sig om 2-3000 personer. Om alla dessa skall ringa ett eller två olika bankkontor samtidigt, så kanske det blir svårt att komma fram?

Det sägs ju att vi endast har 48 timmar på oss att boka ett möte, om jag inte misstolkat saken?

Hur som helst, så kanske detta är en helt ovidkommande och oviktig fråga, du har ju mer kunskap om detta än jag! Om inte, så får du gärna publicera den under “Frågor och svar”,
fast då helst utan mitt namn.

Hälsningar/

 

Svar:

Ja, det finns många meddelanden som kommer ut som vänder sig till amerikanare som skall gå till inlösningscentra (redemption centers) i USA. Där är det en mycket kort tidsfrist för att ringa och boka ett möte. Vid inlösningscentra i USA förhandlar man om högre kurser än de internationella kurserna.

Jag har den uppfattningen att i Sverige finns det inga inlösen centra där man kan förhandla om högre kurser, utan man för nöja sig med de internationella kurserna. De är dock mycket höga; en Dong blir lika med en dollar (USN), eller en ZIM blir också lika med en dollar. När man växlar in på bank till internationella kurser finns det ingen tidsfrist som man måste anpassa sig till. Inte heller behöver man skriva på ett sekretessavtal.

Jag har givit kanske ett mer utförligt och längre svar via länken ned.

Tack för din fråga. Det är nog många som undrar,

Per Staffan

Frågor och Svar av Per Staffan, 20 januari, 2017

You may also like...