Frågor och Svar av Per Staffan, 4 januari, 2017

Meddelande:
Hej Per, vi sågs i Malmö senaste Ljusararbetarkvällen.  Jag ville förbereda mig och kolla upp med HSBC – hur gå tillväga vid inlösen.  Dom svarade att dom har ingen verksamhet i dom Nordiska länderna. Men skall kolla upp med kollega ang. Stiftelse och situation med det samt återkomma i mailsvar till mig.  Om dom ej hjälper till vart skall man då vända sig ???

 

Hej,

Jag får dagligen frågor från våra läsare som har ringt till HSBC eller BOC och personalen där kan inte svara på frågorna eller vill återkomma och ger då otillfredsställande svar.

Svaret är enkelt. Dessa personer på HSBC som svarar på telefon har inte blivit informerade och har ingen aning om valutaomläggningen. De kommer inte att bli informerade förrän det har skett. Ni får förstå att denna information hålls ytterligt hemligt och kan inte avslöjas i förväg. Var snälla och skriv inte till mig och sig att HSBC vet inget om detta – jag ringde – är det något fel på informationen eller vart skall vi vända oss då?

För tillfälligt är vår bästa information att HSBC är den dominerade banken för inlösen. Som jag har sagt vid mötena och i många tidigare frågor och svar så får vi inte exakt information förrän 800 numren kommer ut i USA och vi kan alla ringa dit och få exakt information. Jag lägger ut dessa 800 nummer så fort de finns tillgängliga.

Jag föreslår också att ni går tillbaka i tiden och läser alla Frågor och Svar som lades ut under hösten då det blir klart att många som skriver inte har läst denna information. Jag har där bland annat lagt ut den exakta adressen för HSBC och BOC i Stockholm.

Vi ser fram emot en snar positiv utveckling på valutafronten.

I Ljus och Kärlek,

Per

 

Du gillar kanske också...