Fransickus via Beatrice Penninger, 5 september, 2021

 

Fransickus via Beatrice Penninger  210905

 

 

Kära, älskade medmänniskor. Jag är Fransickus som för många är ett känt helgon. På min tid värnade jag om natur och djur och jag blev ”upplyst” under min levnad och behöver inte inkarnera igen. Numera hjälper jag till från den här delen av tillvaron och vi är samtliga i ett samarbete kan sägas. 

Nu vill jag visa er så viktig bild.  Jag visar er en TRAPPSTEGE. 

Du, kära du ska få en viktig övning av mig. 

När du sätter dig om kvällen för att stilla ditt sinne. Välj då att inte trycka på knappen på det som ni har ett så bra uttryck för ”dumburken” (litet skratt). 

Sätt dig istället skönt och behagligt i din favoritfåtölj, eller i din soffa. Slut ögonen och känn att du står på en vacker plats. Vid sidan av dig porlar en bäck och några små fåglar kommer flygande och sätter sig på dina axlar och kanske du håller upp din hand för en särskild fågel som vill sitta på ett finger. Den lilla fågeln kvittrar frenetiskt, för den visar dig att det uppenbarar sig en trappa mitt i den vackra naturen. Trappan är gjord av vacker marmor och fågeln vill att du kliver upp på första trappsteget. Du står där och andas och känner in, och du kliver vidare upp på trappsteg  efter trappsteg. För varje steg upp känner du att det blir lite lättare att andas och du lämnar svårigheter, bråk, missämja, sjukdom och oro bakom dig. 

Du går och går uppför trappan och det är där ett annat ljus och små lätta moln på sidan om dig. Luften är lätt att andas och din kropp känns lättare att bära och i diset som finns omkring dig kan du börja se konturer av en värld. Det är något bekant med denna värld och det finns ingenting skrämmande eller obehagligt utan du ser fram emot att slöja för slöja dras undan och du kan börja skönja den verklighet som där är. Gräsbeklädda kullar med lummiga träd och buskar bryts av med små slingriga vägar och enkla hus somliga med gräsbeklädda tak. Inga byggnader är tråkigt eller slarvigt byggda utan alla är genomtänkta och vackra. Några farkoster far omkring på himlen och människor vandrar mot olika mål. En del samspråkar och någon sitter på en vacker bänk och mediterar. Det finns ingenting hotfullt på denna platå, dit du tagit dig genom att klättra på stegen. När männiksor ser varandra i ögonen så är det inte med en hotfull, fientlig blick utan det är med en öppen eller neutral syn. På denna platå vet man att du är ett annat jag, fast vi är så olika. Du är ett annat jag av den stora Gudskraften, vi är olika skärvor av samma stora energi och som jag behandlar dig, så behandlar jag mig själv. 

Du går omkring på denna plats och njuter av friden, stillheten och livet som pågår här. Kanske samspråkar du med någon. Du har en fråga som du behöver bolla och få svar på eller så pratar ni bara lite allmänt. Djuren går omkring och är trygga för de vet att de inte blir attackerade, eller bortjagade.  Det finns också varelser från andra planeter och ganska snabbt vänjer du dig vid deras existens och ibland kan du inte låta bli att le vid ett märkligt uttryck av någon varelse. 

Nu måste du igen gå ner från stegen, till den tillvaro du normalt befinner dig men när du går ner tar du med dig minnet från denna harmoniska värld. Du har kvar spår och ljus från de övre planen och du bringar dem till den värld som nu är och som så väl behöver den. 

Har du möjlighet, så önskar jag att du under en månads tid går upp för denna trappa tre gånger i veckan. Det behöver inte vara länge, kanske någon gång endast 5 minuter, men jag önskar ändå att du gör det. Det kommer att medföra förändringar för dig och ibland kan du också få svar från en varelse där uppe på en fråga som du inte hade förväntat dig. Någon annan gång kanske du bara sitter vid en stilla sjö och klappar en katt som sitter bredvid. 

Lycka till! 

Jag är Fransickus, en vägledare och beskyddare av det mänskligt heliga livet som inkluderar djur och natur och jag vill dig väl. 

Du gillar kanske också...