Ivo från Vega via Sharon Stewart, 21 juni, 2020

Bortom Gränser: Villkorslös Kärlek | Ivo från Vega via Sharon Stewart 21 juni 2020

 

21 juni 2020

Jag: Jag går djupare in i min strävan att anpassa mig till sanningen, och min själ och Kristus själv. Jag älskar sanningen. Jag söker den, jag älskar att höra den från andra människors läppar och jag hänger inte med människor som inte anpassar sig till den eftersom de lever i en illusion, ofta också villfarelser.

Vi lever på en planet med fri vilja; det betyder att alla människor måste lära sig att respektera sin egen och andras fria vilja. Vi har lärt oss att göra det helt motsatta.

Ivo har lärt oss mycket om vad sanningen omfattar:

– Allt är Gud

– Gud är kärlek, så allt är kärlek

– Information är Ljus, Ljus är information (endast sann information, lögner är det inte)

– Alla är lika

– Men vad som händer här på detta jordplan är något du väljer innan du inkarnerar

– Reinkarnation är sant

– Du är tidlös

– Du är inte den du har blivit ledd att tro att du är

– Du är en kraftfull aspekt av Gud, du har Guds krafter till ditt förfogande

– Du är en skapare och du har fri vilja att skapa vad du vill

– Rädsla är en lögn; den finns inte men det verkar som att vi är så kraftfulla att vi kan övertyga oss själva att den är verklig

– Som du skördar, så ska du så

– Det gör ingen skillnad om du tror det eller agerar på det – båda är av lika konstruktion eller destruktion

– Döden är en övergång

– Du är energi; allt är energi, inte massa eller materia

– Det enda ögonblicket är nu; det förflutna och framtiden finns inte

Ivo, vad kan du lära oss om verkligheten? Vilken lektion har jag kommit upp till som du kan expandera på?

Ivo: Du lär dig inte så mycket nu just nu, min älskade, eftersom du har gjort det mesta av ditt arbete. Det som skulle vara en bra lektion är att lära dig lektionen att älska alla. När du älskar alla är du fri.

Jag: Ja, då finns det de läskiga grannarna jag har som stjäl eller gör nedsättande kommentarer mot mig. Jag känner att jag måste sätta gränser.

Ivo: Du sätter gränser mot andra i hopp om att de lär sig för att förändras.

Jag: Så vad händer om de inte förändras?

Ivo: Gränser är i själva verket begränsningar som du har inom ditt eget psyke. Du sätter gränser mot andra eftersom du förväntar dig att respekteras. Härom dagen när din granne gjorde den opassande kommentaren mot dig reagerade du inte och du triggades inte. Du behöll ditt lugn och svarade helt enkelt på det han sa som om det inte var tänkt att vara stötande.

Nu är du arg och har bestämt att du inte längre vill prata med honom. Du har en gräns inom dig själv som kräver att han respekterar dig.

Jag: Ja, så vad är problemet?

Ivo: Din själ kunde älska honom trots hans anmärkning.

Jag: Han kommer att vara en olägenhet, för att vara ärlig. Han fortsätter bara att driva det framåt.

Ivo: Din själ var kapabel att älska honom som han är, min älskade. Min älskade, det finns liv utanför gränserna.

Att vara ovillkorligt kärleksfull innebär att du inte blir upprörd över andras beteende. Du älskar dem helt enkelt trots vad du har lärt dig är brister i deras karaktär. När du sätter gränser och insisterar på att människor behandlar dig med respekt, skapar du faktiskt gränser och villkor i din relation med dem. Jesus satte inte gränser för människor och han kunde ta den mest avskyvärda behandlingen och le mot människor, ändå älskade han dem.

Jag: Jag är inte Jesus.

Ivo: Men du blir en Kristus, min älskade. Du blir som Athena.

Jag: Så då fortsätter jag att prata med den här personen och han fortsätter att göra dessa kommentarer och hans vänner går alla med och de börjar göra dessa kommentarer och jag bara ler mot dem.

Ivo: Naturligtvis eftersom du älskar alla som de är.

Jag: Jag älskar inte alla som de är.

Ivo: Din själ gör det. Din personlighet är upprörd över att den missade chansen att sätta en gräns.

Jag: Personligheten behöver gränser, själen gör det inte. Du berättade för mig att egots jobb var att lära sig att vara frisk för att det högre jaget skulle kunna manifestera sig på jorden. Så det var nödvändigt att lära sig att vara självgod och att sätta gränser.

Ivo: Jag gjorde det. Och du har gjort detta.

Jag: Så varför ändra det nu?

Ivo: Det är möjligt för en människa att genomgå all slags negativitet och inte bli traumatiserad när de har tillräckligt hög frekvens. Vid lägre frekvenser tolkar du andras kommentarer som skadliga istället för ämne för inlärning. I din värld lär du dig att allt måste vara perfekt och alla andra måste behandla dig perfekt, men du vet att det är långt ifrån så. När du inte personifierar andras kommentarer reagerar du inte. Du ger dem inte din energi.

Det finns inget behov att försvara dig själv mot någon. Låt dem tänka vad de vill. Föreställ dig om Trump var tvungen att sätta gränser och försvara sig mot alla de som förtalar honom nu. Han kan inte det. Så han försöker inte ens. Han låter dem bara prata. Han vet att han har övertaget och det är anledningen till att de tar skott mot honom, min älskade. Ingen försöker skjuta ner någon om de inte flyger över dem. Det har med makt att göra: de som har mer makt beskjuts av dem som har mindre makt eller som tror sig ha mindre makt. Den här mannen försöker stärka sig själv genom att kontrollera dig, och när du visar honom en reaktion, tror han att han har kontroll. När du inte reagerar kan han inte kontrollera dig.

Jag: Knasigt. Men jag ser att det är sant.

Som Kristus. Jesus skapade bara en ny kropp för sig själv efter att de hängde upp honom på korset så att han inte satte några gränser mot romarna; han behövde inte. Han sa bara, “Nyah nyah, jag ska visa er,” och han kom tillbaka inkarnerad i samma kropp eftersom sinnet skapar kroppen, och han fortsatte bara med sin verksamhet.

Ivo: Ja, han fruktade inte döden. Han fruktade inte att bli misshandlad. Han fruktade ingenting.

Jag: Så du säger att mitt behov att sätta gränser beror på att jag har en förvirrad uppfattning om saker. Att jag kan låta den här killen säga vad han vill och min själ kommer inte att bli förolämpad och jag kommer inte att bli traumatiserad.

Ivo: Det är viktigt att det inte finns något hot mot den fysiska kroppen på din nivå. När du inte vet hur man skapar en annan kropp är det viktigt att denna inte hotas. Så fysisk skada är det vi talar om här.

Känslomässig skada är vad du ser det som. Om du tar vad han säger till dig som en förolämpning, kommer du att säga till honom att sluta så att han inte hamrar på ditt psyke. Om du ser vad han säger som en projicering av hans egen låga självkänsla, kommer du inte att bry dig om vad han säger eftersom det inte har något med dig att göra.

Jag: Det jag är intresserad av att stoppa är att hela grannskapet också gör det.

Ivo: Du kunde bara ha sagt, “Förlåt mig, men din låga självkänsla visar sig.”

Jag: Män som tror att de är bättre än kvinnor är ofta kvinnohatare.

Ivo: Det är de. Men du måste förstå att han inte kan ta bort din självkänsla om du inte låter honom göra det. Han kan säga vad han vill när du har intakt självkänsla och du har det. Så det finns ingen anledning att sätta gränser mot honom.

Jag: Det finns heller inget behov av att prata med honom.

Ivo: Det är ditt val. Om du inte tycker om att prata med honom ska du söka sällskap någon annanstans.

Jag: Jag tycker inte om att prata med kvinnor som hatar kvinnohatare.

Ivo: Och du ser att detta är en begränsning av din personlighet, inte din själ. Eftersom din själ inte har några problem med honom.

Jag: Ja. Jag förstår det här. Hur hanterar man det då?

Ivo: Du tappar begränsningarna som du lever efter. Att alla människor måste behandla dig respektfullt. När du tappar dessa gränser, kommer du att upptäcka att det inte finns mera att lära sig. För det här är din lektion. Din personlighets svar och din själs svar visas för dig.

Jag: Jag brukade sitta där och titta på min brors svärföräldrar och prata med min pappa och jag brukade dö av förlägenhet av några av de saker han sa och de accepterade honom precis som han var. Alltid undrat över det.

Ivo: Ja. De tog inte illa upp av det han sa eftersom de såg hans beteende som en återspegling av honom själv, inte av dem.

Jag: Men du sa att alla människor är En.

Ivo: Det är de, men de har alla fri vilja att uttrycka sig som individer när de är förkroppsligade.

Jag: Så vad gör jag med den här grannen?

Ivo: Glöm det. Låt honom vara. Om han säger något igen så finns det ingen anledning att reagera. Låt honom bara prata.

Jag: Och hålla mitt avstånd för jag kan inte byta ut min kropp om han skulle bestämma sig för att vilja döda mig.

Ivo: Det finns ingen anledning att oroa sig för vad han säger. Eller vad någon säger. De återspeglar sig själva, inte dig. Den lektion du behöver lära dig är att det inte har något att göra med dig.

Jag: Allt och ingenting, jag har fattat det. Livet är en paradox.

Ivo: Du skulle vilja spendera din tid med mer positiva sysselsättningar med mer positiva personer, ja, men dessa låga vibrationsmänniskor gör ingen skada om du inte tillåter dem att göra det. Du har kontroll över detta.

Jag: Okej.

Ivo: Många av era människor är benägna att svara mot dessa människor med ett “Vem bryr sig?” attityd. Du måste sluta bry dig om vad andra tycker om dig och säger om dig, och din själ, Aurea, är redan där.

Jag: Jag har förstått det.

Ivo: De enda gränserna du bör arbeta med är fysiska skador. Undvik fysisk kontakt.

Jag: Okej.

Ivo: Nu måste du titta på dina andra grannar, den du hade en diskussion med om det faktum att de stal från din trädgård. Du har rabarber på baksidan av det huset fortfarande, och du vet att de tycker om dem och förmodligen kommer att ta några.

Mig: Bara de inte dödar plantan, de är svåra att få tag på.

Ivo: Mycket bra. Men du sa att de kan ta för sig eftersom du ändå inte kan stoppa dem. Beträffande vad de tycker om dig, vad tror du?

Jag: Jag bryr mig inte om vad de tycker om mig.

Ivo: Vilket är poängen. Du har haft rader av många av dina grannar och du pratar inte längre med dem men du bryr dig inte vad de tycker om dig. Och det är där du vill vara. Nu har du möjlighet att inte bry dig om någons åsikt som gör slippriga kommentarer mot dig.

Jag: Så här är jag, antingen slåss jag med grannar eller tar deras smutsiga kommentarer utan att bry mig om det. Trevligt ställe jag bor på.

Ivo: Vilket är poängen, min kärlek. Du bör flytta till ett område som bättre återspeglar din självaktning, ja, men även om du inte gör det bryr du dig inte om hur du behandlas. Det viktiga är din reaktion eftersom din behandling av dig själv är den viktigaste frågan.

Jag: Det finns fortfarande den feta skamfrågan.

Ivo: Och vi talade om det. Han försöker kontrollera sig själv. Du förstår att han inser att han inte har något för att säga detta till dig. Reagera inte. Låt honom räkna ut det själv.

Poängen är för alla att människor inte kan skada dig om du inte tar förolämpningen och håller med dem. Det tar energi om du faktiskt låter dem sänka din vibration. Så låt dem inte göra det.

Jag: Det finns också i boken “De fyra överenskommelserna”.

Ivo: Så bryt avtalet. Det här är avtal när du samarbetar med andra. Det finns de outtalade uppförandelagarna: Jag säger något och du tar illa upp för det. Du säger någonting tillbaka, och jag tar illa upp, och vi börjar argumentera.

Många av er har sådana avtal. Spela inte spelet. Se till att du inte är i fysisk fara, men spela inte spelet som förväntat. Spela det på ditt eget sätt. Om grannarna börjar kommentera, skratta bara och gå. När de inser att du inte bryr dig kommer de att sluta.

Jag: Jag förstår. Tack Ivo.

Ivo: Min älskade, sinnesfrid tillåter inte andra att störa den. Detta är behärskning av sinnet. Att kontrollera ditt externa istället för ditt inre sinne är den väldigt långa vägen till inre fred. Att inte bry sig om eller älska dem som de är istället för att förvänta sig att de ska vara på annat sätt är sättet att vara.

 

www.sharonandivo.weebly.com

YouTube: SharonandIvoofVega

 

 

 

 

Översättning: Lars-Eric

You may also like...