Leonard Cohen via Beatrice Madsen, 31 oktober, 2020

 

Leonard Cohen via Beatrice Madsen 20-10-31

Som en stilla bris visar jag mig för kanalen. Mild och vänlig och tacksam över att få meddela mig en stund.

Min jordevandring den gången var av den transformativa arten. Jag hade bestämt mig för att rensa i alla garderober och inte lämna någon skugga eller något lönnfack på glänt. Det var därför ett mycket intensivt, nästintill självförbrännande och ett starkt skapande liv. Jag har en gammal vis själv vars natur är skapande.

Det fanns en absolut röd tråd under denna min levnad. Den tråden bestod i att jag aldrig svek mitt hjärta. Valet att gå mitt hjärtas väg gav mig stor rikedom på ett själsligt plan men det hade också konsekvenserna att jag sårade människor. Min vilja och min intention var alltid god men jag kunde aldrig gå ifrån mina skapar-krafter, som hade sitt säte i hjärtats energi.

Redan som liten pojke visste jag att detta är den vägen jag måste gå, bryta normer och värderingar som förväntades av mig. Jag var inte det minsta intresserad av världslig rikedom eller konvention för sakens skull. Jag ville göra avtryck av ett annat slag.
Om jag hade velat hade jag kunnat bli rik av arvet efter mina föräldrar och förvaltat dessa tillgångar och levt med fru och barn på ett traditionellt sätt. Alla hade varit nöjda och glada men mina avtryck och själsliga uttryck hade inte fått komma till tals och påverka människor som de nu gjort. Min passion för livets goda och det jag älskade hade inte fått blomma, brinna och vissna, för att blomma igen. Hade jag gått den traditionella vägen hade jag varit en zombie bland andra zombies som vare retat eller upplyst eller fungerat själsligt närande för någon.

Visst har jag sårat människor, men jag har också älskat av hela mitt hjärta. Kära ni, det går inte att bara göra det ena, för om man inte vågar uppleva livets toppar och dalar så lever man inte till fullo. Vi är inte här för att vara perfekta, vi är här för att vara skapande. Du är en skapare och låt mig vara din förebild med min intensiva livsvandring.

Skapa kan man göra på så oändligt många vis, skapandets förmåga tar liksom aldrig slut. Inte bara genom att skriva, måla och sjunga som jag valde att göra. Du kan också vara skapande genom att laga en fantasirik måltid, eller hitta ett nytt sätt att förvara ting i ordning. Du kan vara skapande genom att hitta på hemsidor för din websajt, eller i förmågan att dekorera ditt hem, du kan vara skapande i att hitta hållbara miljölösningar på enkla problem som ligger i tiden. Tillåt dig att vara skapande just på det sättet som passar dig NU. Imorgon kanske du hittar ett nytt. Tillåt dig också att störa människors ideer om dig. Om det är något du bara gör för konventionen och inte med hjärtat, så gör det inte. Javisst, du kommer att reta folk men tids nog har de lärt sig att du går din egen väg.

För min egen del blev jag till slut sedd som konstnärsgeniet och man förväntade sig av mig det oväntbara. Du är inte mindre konstnär än jag, bara du vågar välja hjärtats väg.
Låt mig få vara en inspiration för dig med mitt omutbara sätt. När du väl fått din egen hjärtas sten i rullning är den svår att stoppa, för likt en maskros som tränger sig upp ur en grå asfalt vill ditt hjärta följa sin egen väg och växa. Att följa sitt hjärtas väg betyder inte att man inte ska vara diplomatisk eller ibland följsam, inte alls. Det betyder dock att du inte kan göra något som går emot ditt hjärta och du behöver följa dess kall.
Under min jordevandring blev konsekvenserna av mitt hjärtas röst att jag ibland föll huvudstupa och slog mig rejält. Jag älskade människorna. , trots min eviga ensamhetskänsla och jag hade en stor svaghet för kvinnor. Denna kärlekstörst drev mig till klippans kant emellanåt och vågorna slog höga mot min arma kropp. Trots smärtan är jag tacksam för att jag vågade älska och jag vågade följa kärlekens strömningar även om det emellanåt blev sidostigar. Skapandet var alltid en befriande kraft, när känslostormarna slog för hårt.

Älskade medvandrande broder och syster, försök befria dig från alla måsten och trista förehavanden. Känn i ditt hjärta vad det är du VILL göra och följ den känslan så gott du kan. Gör du det så blir du större och ger avtryck, som andra sedan kan följa i sin egen lust. Var en levande förebild att gå mot strömmen och att segla till okända platser. Ingen annan än Gud vill se dig växa och frodas, precis just som den du är.

Leonard

You may also like...