Rådet via Ron Head, 1 december 2017

Rådet via Ron Head, 1 december 2017

 

Rådet – Lådan Du Lever I

Är du medveten om att du bor i en låda? Många av er kommer inte att bli överraskade av denna fråga. Många andra av er kommer att bli det. Du är snabb att påpeka att du är fri. Tja, du är fri, men du har blivit van att inte agera så.

Lådan vi hänvisar till har sidor, botten och en topp som består av många komponenter. Den var konstruerad och överlämnad till dig den dag du föddes. Och du har utforskat den, godkänt den och låtit den förstärkas sedan dess.

Den låda som du fick som nyfödd bestod av alla de avtal som din familj och samhälle levde efter, och som du lärde dig, eller som du absorberade som en svamp, som barn. Du lärde dig vad som var korrekt att prata om. Du lärde dig rätt beteende. Du lärde dig mer av attityder och exempel runt omkring dig än vad du gjorde genom faktisk instruktion. Det är mer än troligt att en stor del av detta var och är till hjälp. Det som inte är till hjälp är att det i stor utsträckning förblir omedvetet.

Kanske några eller kanske många år har gått sedan dess. Och vi kan garantera att din låda har ändrats och förstärkts varje ögonblick under varje år. Och din låda har verkligen blivit lite mindre.

Vi ber att en bild av en låda ingår här så att du kan visualisera lättare det vi säger nu.

Du tror att du är fri att tänka vad helst du väljer. Och det är du. Men parametrarna i tanken och samhällets konversation kontrolleras noggrant. Beslut fattas om vad som kan diskuteras och vad som inte får diskuteras. Och det som inte måste diskuteras sägs vara utanför gränsen, eller löjligt, eller dumt eller en ”konspiration”. Vad som kan diskuteras ges sidor, som höger och vänster, liberal och konservativ, rätt och fel. Men de är alla inuti lådan. Uppdelning uppmuntras. Varför? Eftersom du är mycket mindre benägen att titta utanför lådan. Och om du är separerad, är du lättare att kontrollera.

Du har lärt dig vad du ska ha på dig, vart du ska gå, vad du ska tänka, vad du ska tro, vad du ska äta och så vidare. Du har lärt dig vem din fiende är. Vad mera, du har lärt dig att du har fiender. Tänk på möjligheten att, om det inte fanns några medier som informerade dig, kanske du skulle gilla alla andra människor i din värld. Du kanske inte kände dig hotad av människor tiotusen kilometer bort som bodde i stugor och nästan inte hade någonting som du skulle värdera.

Inser du hur många saker som du vill ha är sådant som du inte behöver alls? Du har noggrant anpassats för att vilja ha dem. Nästan alla yngre generationer vet intuitivt när de ”marknadsförs” till. De verkar mycket cyniska till sådana saker. Men de har också mycket starka ”viljor”.

Vid denna tidpunkt skulle vi vilja göra det som kommer att verka ett ögonblick som en omväg i denna diskussion.

Ditt sinne finns inte i din hjärna. De flesta vet det här nu. Ditt sinne kan bäst beskrivas som ett fält. Du är en del av större fält. Det finns familjens fält. Det finns ett fält i din stad, ditt land eller provins, ditt land och din värld.

Om du nu väljer att gå utanför din egen kropps box, blir det tillräckligt svårt. Att gå utanför din familjs normer är ännu svårare, eller hur? Utöver det finns det allvarligare restriktioner. Det finns lagar, tabuer, straff och utfrysning. Och om du tittar på din värld nu så ser du många försök att förstärka boxens väggar. Varför? Eftersom de gamla kontrollmekanismerna förlorar mycket av sin gamla effektivitet. Alltför många har sett utanför lådan.

Det har nu nått en punkt som inte verkade möjlig för några år sedan. Lådan håller på att visas för vad den är. Och ni kommer att behöva bygga upp era egna personliga lådor enligt er egen integritet och kunskap om ert eget värde. Ni kommer att göra val som ni aldrig har fått göra innan. Din låda kommer att vara ett av ditt eget medvetna görande. Ha en låda du är stolt över. Och var stolt över din granne som bygger sin egen. Och hjälp dem som inte förstår … när de ber om det.

Välsignelser för det ljus som du är. God dag.

Copyright © Ronald Head. Alla rättigheter förbehållna. Du får kopiera och omfördela det här materialet så länge du inte ändrar det på något sätt, innehållet förblir komplett och du inkluderar detta upphovsrättsmeddelande och denna länk: http://ronahead.com/

 

 

 

Översättning: Lars-Eric Sidling

 

Du gillar kanske också...