Rådet via Ron Head, 12 december

Ron Head

Rådet, 12 december 2016

Via Ron Head

 

Än en gång återvänder vi till ett av våra favoritämnen. Och återigen är det för att när vi gör det kan ni se det med nya ögon. Er förståelse växer dag för dag.

Låt os först göra en liten resa utåt. Låt oss titta på den Enhet som vi kallar Allt Som Är. När vi tittar utåt föreställer vi oss att vi kan se i alla riktningar så långt som det mest avancerade teleskop ni har uppfunnit sträcker sig. Och ändå vet vi, eller hur, att även detta avancerade instrument är mycket begränsat. Det inte bara förbryllar era hjärnor, det förbryllar även era datorer.

Nu ska vi föreställa oss att vi väljer ut, på måfå, ett litet område för att studera dess sammansättning. Se er omkring och plocka ut ett sådant område. Är det en del av er stol? Golvet? Väggen? Er hand eller månen? Låt oss zooma in på området. Om det ni ser är organiskt, kommer ni att börja se cellerna först. Vid en större förstoring kommer ni att se molekyler, sedan atomer och partiklar och till slut energi. Det här är vad era vetenskapsmän har upptäckt. Och under de senaste hundra åren eller så, har det filtrerats ner till vad ni kallar allmän kännedom.

Här är vi och tittar på detta lilla område som vi plockade ut, som ett enormt hav eller fält av energi. Vi kan inte längre se omfattningen av det, lika lite som vi kunde se omfattningen av Universum tidigare. Men vi kan förstå ett par saker om det. Vi kan förstå att om vi kunde nå gränsen av det område vi plockade ut och sänkte oss ner i det, skulle vi inte kunna urskilja vad som fanns bortanför den gränsen.

Ni kan inte säga, härifrån, vad som är ni och vad som är stolen. Vi kan också säga att det spelar ingen roll hur litet området är av det enorma Universum som vi har plockat ut, det skulle inte göra någon skillnad. Stol, hand, trä, måne, stjärna, ”tomhet”, allt skulle se likadant ut i det här perspektivet. Det är ett fält av energi och potentialer. Förstår ni?

Vi ber er bara att begrunda detta för ett ögonblick. Det betyder att det inte är någon skillnad på saker och saker, förutom att de kommer att ha haft olika upplevelser. Själva fältet är beständigt, det är Sant. Och vi kan tala om att det upplever sig själv. Allt inom det är en förutsättning för det och kommer att förändras.

Se er omkring och plocka ut något att observera. Kan ni se det från den synvinkel som vi precis såg, att ni inte skiljer er från det ni ser? I förlängningen, kan ni vara annorlunda än själva fältet? Som vi har sagt tidigare, ni är en del av det – det är helheten av er. Får vi påpeka att vi precis har identifierat er som Allt Som Är? Era inlärda reflexer kommer att säga: ”Oh nej, det kan inte vara sant.” Och vårt svar är att det är sant.

De begränsningar som ni lever med är begränsningar som ni har lärt er att acceptera. Det är föreställningar som ni håller fast vid. Er resa handlar bland annat om att lära er att omvärdera det och upptäcka sanningen – eller inte. Den stora gåvan ni har fått är att valet är ert. Ni kan klättra raka vägen upp till toppen av berget, eller så kan ni utforska alla omvägar. Ni kan ta det lugnt, det är ingen brådska eftersom tid inte existerar.

Vi hoppas att det här var roligt. Om det inte var det kanske ni kan gå igenom det lite senare med avsikten att ha roligt. Men känn storheten i det och inse att det är ni.

I villkorslös kärlek och glädje ser vi er som ni verkligen är.

 

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se

 

 

Det finns två publicerade böcker tillgängliga på Amazon som innehåller samlade meddelanden mottagna av Ron Head. Den första är The Wisdom of Michael, och den andra är It Rings True. En tredje bok håller på att sammanställas nu.

 

http://ronahead.com/

Du gillar kanske också...