Rådet via Ron Head, 12 maj, 2017

Rådet via Ron Head

12 maj 2017

Kolla upp Bagaget

Vi går tillbaka en stund till den känsla en del av er har av att sitta fast. Vi skulle säga att ni kan ha rätt i att er väg framåt skulle kunna snabbas upp lite.

”Det låter underbart” säger ni. ”Kan ni inte förklara hur vi kan göra det? Låt oss undersöka saken.

Vi vet att ni gång på gång blivit tillsagda att ni måste lämna gammalt bagage bakom er. Och ni tänker ”OK”. Men ni vet inte vad ert bagage består av eller hur ni ska lämna det bakom er. Så ni söker upp en lärare och lägger mycket tid och pengar på att leta efter era ”grejor” och fundera ut vad ni ska göra åt det.

Nu säger vi att ert bagage bara är en massa trosuppfattningar med tillhörande program som ni byggt upp under er historia. Allt är inte ens från denna livstid, men det spelar egentligen ingen roll då ni använder vårt enkla förslag – alldeles gratis. Allt ni behöver göra är att lära er en ny vana.

Innan ni börjar, förstå att det är ganska sannolikt att ni inte får till det rätt varje gång, på en gång. Det är inte så vanor bildas. Så, banna inte er själva om ni glömmer. Bara börja om. Så byggs vanor.

Låt oss nu uppfinna ett exempel om bagage. Vår person ”vet”, på grund av sitt förflutna, som spelats in i minnet, att varje gång ”X” inträffar blir följden omedelbart ”Y”. Så ”X” är en knapp som startar igång ”Y”-relaterade program. Och personen känner sig hjälplös. ”Varför just jag? Varför detta igen”. Allt detta för att, för personen, hela den projicerade framtiden enbart konstrueras av det ihågkomna förflutna. Detta är sant för alla – nästan alla. Om ni är någon som har ett mycket större minne än bara den här livstiden så är detta inte riktat till er. Förkroppsligade människor kan inte föreställa sig något de inte har minnen av att ha sett. ”Det kan jag visst. Jag kan föreställa mig rymdskepp”. Nej. Ni kan föreställa er något liknande rymdskepp som ni sett någonstans. Så varje tanke, händelse, doft, ljud etc. som orsakar att ett därmed relaterat minne kommer till ytan, kommer att trycka på reprisknappen för detta program.

Så finns det då något mycket enkelt sätt att hindra starten för dessa program? Visst finns det. Tack för att ni frågar. Det enda som behövs är att en ny vana bildas, att en ny tanke uppstår. Och vi ska ge er flera exempel på en sådan tanke som likt magi kan förändra er upplevelse.

Vänd er reaktion till en fråga. Istället för att tänka på vad som kommer att hända, tänk ”Vad annat skulle kunna hända?” ”Vad annat kan det betyda?” ”Hur ska jag tänka angående det här?” ”Tänk om detta leder till någonting bra? Vad skulle det kunna vara?”

Ser ni att när man tänker på det viset så släpper man fram alla möjligheter? Alltför ofta låser ni er för den närmaste möjligheten eftersom ert program säger så, till och med så långt som att något kommer att gå åt skogen för att ni precis fått en löneförhöjning.

Så, gör det till en ny vana. Och se ert liv förändras. Bagaget rensat, för ni tänker inte ens längre på det. Det är inte längre en del av den ekvation som är ni. Ni lämnade det bakom er någonstans. Ni tänker nu att det verkligen finns möjligheter ni aldrig övervägt. Och det är då som vi arbetar som bäst.

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice and link: http://ronahead.com/

 

Översättning: Markku Pärssinen – www.st-germain.se

 

 

You may also like...