Rådet via Ron Head, 12 oktober, 2018

Kära Råd, jag antar att min fråga är ganska enkel. Men för vissa kan det vara en riktig utmaning. Jag undrar; Varför känner så många människor sig osäkra om vissa aspekter av sig själva? Detta kan i sin tur variera från små eller stora kroppsfunktioner till något mer immateriellt, inte helt olik en total frånvaro av självkärlek, till synes utan anledning. Är det alltid relaterat till tidigare liv eller karma, eller kan det finnas en annan, kanske djupare anledning? Om det här är en fråga som redan ställts, vänligen vet att jag är mycket ledsen.

Var vänlig, käraste, be aldrig om ursäkt för att ha nyfikenhet på dessa ämnen. Vi svarar på samma frågor, med olika ord, olika metaforer, olika tillvägagångssätt, hela tiden. Det som når en når inte en annan. Och det finns alltid de som kommer att bli undervisade som är nya i ämnet under denna livstid. Också den som läser eller hör något en andra eller tredje gång är inte samma sak som när han eller hon först hörde undervisningen. Om man håller detta i åtanke och är öppen, blir det alltid mer att vinna. I ett av era andliga system som länge varit på din planet lärs det ”Välsignad är den som frågar en fråga.” Det beror på att personen bara har drivit på en nödvändig undervisning och sett till att heligt lärande har ägt rum.

Nu är din fråga mycket djupgående eftersom svaret kan ha många olika svar på en nivå, men ett sant svar i kärnan. Det är en fråga, som vi har sagt, som vi har närmat oss många gånger.

Brist på självvärde kan utlösas av en händelse eller händelser från tidigare i sitt nuvarande liv. Även om så är fallet kommer det nästan alltid att vara aktivering av känslor och reaktioner som överförs från andra livstider. Och det har i sin kärna en mycket djup sittande tro och dess åtföljande känslor. Det är faktiskt den grundläggande orsaken till det mesta av elände, rädsla, lidande och ohälsosam behandling av sig själv och andra i din värld. Det är den ultimata effekten av den största lögn som du har lärt dig i tusentals år att tro.

Låt oss svara på ”ytproblemen” först. Du har lärt dig att jämföra dig med andra. Han är starkare. Hon är snällare. De är smartare. Det slutar aldrig. Den inre rösten i ditt huvud kommer aldrig att hålla tyst. Den tycker att den är under kontroll. Den tycker att den vet bäst. Det har haft sin väg under mycket lång tid. Men här är sanningen. Det är en lögnare. Allt som den tror är baserat på en falsk premiss som vi kommer att förklara nedan. Den enda du behöver jämföra dig med är den du har varit. Allting annat är kontraproduktivt.

Individualitet är mycket användbar, upp till en gräns. Det låter mänskligheten uppleva miljarder olika stunder, eller aspekter av ögonblicket samtidigt. Om du var ett medvetande i stället för miljarder separata, skulle det vara fantastiskt.

Här är där lögnen introducerades och främjades. Du ÄR ett medvetande. Du har förmågan att uppleva separation, men det här tillståndet är inte riktigt. Du är en.

Nu … problemet. Du har också förmågan att uppleva separation från ALLT, Skapare, Gud, vad du än vill kalla det. Även ditt eget intellekt kan förstå att om DET är Allt Som Är, kan du inte vara separerat från det, eller kan någonting eller någon annan. Men du har blivit undervisad. Du har blivit undervisad omöjlighet. Du har lärt dig skam. Du har lärt dig skuld. Och för att du har kommit att tro på dessa saker, lider du av brist på egenvärde, depression, ångest. Du tror också, några av er, att tro på en enhet som inkluderar dig är en synd.
Nu kan vi berätta att ni ofta är gudomliga, perfekta varelser. Du kan även acceptera detta intellektuellt. Men mental förståelse kommer inte bara att ”få det”, som du säger. Du måste titta in, långt förbi ditt intellekt. Hitta den plats där du KÄNNER sanning och lögner. Hitta den plats där tanken på din enhet orsakar en inre kerchunk, den plats där du vet.

Även om du gör det, blir det bara en början. När allt kommer omkring har du livstider att övervinna. Men att lära sig att leva från den platsen är möjligt. Faktum är att vi vill säga att när du väl känner sanningen vet du det.

Och det här blir en process. Du kommer att veta! Och sen gör du inte. Och därefter kommer du att veta igen, kanske längre. Och sen gör du inte. Förstå det på så sätt. Det kommer inte vara att du inte längre vet, men att du tenderar att glida tillbaka till en lägre vetande mindre och mindre. Så småningom kommer all orubblighet att vara känd och släppt.

Skulle du vilja veta om lite bra nyheter? Varför kommer den här frågan upp? Det kommer upp nu eftersom du, du kollektivet, är på väg att komma ihåg. Så när vi säger dig kollektivet, kommer det att vara bra för dig att inkludera dig själva däri. Vi har sagt om och om igen att din värld, och ni själva förändras. Fler och fler av er upplever det. Det är massivt. Det är underbart. Gör det till en avsikt att vara en del av det.

Tack för din fråga. Välsignelserna är dina.

Du gillar kanske också...