Rådet via Ron Head, 14 december 2018

Rådet via Ron Head, 14 december 2018

Att skapa – Rådet

Vad ska du skapa idag? Du är en skapande varelse, formad till att likna det Väsen som skapade dig, och du har fått en fri vilja. Låt oss en liten stund utforska vad en del av detta skulle kunna betyda.

Låt oss börja med påståendet att du ska skapa något. Det enda du inte kan skapa är ingenting. Du kommer att ha tankar. Du kommer att fatta beslut. Du kommer att uppleva saker och du kommer att ha åsikter. Du kanske faktiskt bestämmer dig för att skapa något fysiskt av några av dina tankar. Men även om det är vad du troligen tänker på som skapande, så är resten skapande, det också.

Du kan nu använda en del av din energi till att betrakta de där sakerna som bra eller dåliga. Du har, naturligtvis, förmågan och friheten att göra så, att döma det du skapat. Och när du gör det, är det också ganska sannolikt att du dömer dig själva för att du gjort de där sakerna, och till och med för att du dömer dig själv. Därmed har du även skapat det ni kallar en ond cirkel. Ett bra namn. De är onda.

Du har också friheten att välja att göra ditt bästa för att med varje tanke och varje ord, varje handling, på något sätt förbättra något för någon eller alla. Kommer du att göra misstag? Ja, sannolikt. Du lär dig ständigt nya saker. Du kan alltid titta tillbaka och se saker du hade kunnat göra annorlunda. Och så kan du återigen falla in i dömandet. Eller så kan du bestämma dig för att göra på det andra sättet nästa gång. Du kan använda förmågan till att se bättre sätt att göra nya val, i stället för att lägga tid och energi på att klanka ner på dig själv för det som redan är gjort. Därmed låter du erfarenheten bli upphov till något som har en högre energi.

Det som är gott kan du förstärka. Det som är vackert kan du förstärka. Det som gynnar dig själv, andra och helheten kan du förstärka. Detta är ett beslut du fattar och sedan fokuserar ditt liv på. Och när du gör det höjer du energin hos precis allt och alla. Det finns ingenting som inte gynnas av det beslutet.

Så vad säger vi egentligen med detta? Vi berättar på ett ganska allmänt sätt, så att du kan få ett bättre grepp om det, att du är en gudomlig varelse med enorm makt. Med vilken utsträckning du påverkar din värld – och du är inte separerade från en enda atom av den – har du ingen aning om… än. Just nu är ditt vakna medvetande inte stort nog för att greppa allt detta. Men om du börjat lita på vad vi säger kan du, som ni brukar säga, vara bergsäker på det.

Och tiden kommer snart när ert medvetande och era förmågor kommer att vara så långt bortom det du hittills känt till att du blir tvungna att tro det. Det är faktiskt så att ni håller på att lära er att tro på det. Om du kan tro på det, kan du lära er att bli det nya jag du talat om ganska länge nu.

Nu har vi kommit tillbaka till den ursprungliga frågan. Vad ska du skapa idag? Vad blir ditt bidrag till det fält av medvetenhet där ditt väsen bor? Hur reagerar du på det som finns framför dig? Valet är ditt, men du måste börja där du befinner dig. Du kanske skulle vilja börja från någon annan utgångspunkt, men det kommer inte att leda någon vart. Du har äran, privilegiet och förmågan att skapa från den punkt där du befinner dig. Ge allt du har!

Översättning: Sara

Du gillar kanske också...