Rådet via Ron Head, 21 oktober, 2017

Rådet via Ron Head, 21 oktober 2017

Sananda 21 oktober 2017

Rådet – Nu Ser Du Det. Nu Ser Du Det Inte.

Låt oss återigen besöka ett av våra favoritämnen och titta på det från ett annat perspektiv. Vi åker på en kort resa i din fantasi, din fantasi kan ta oss vart som helst i skapelsen.

Titta på något framför dig. Få en bra mental bild av det. Stäng nu dina mentala ögon. Stäng inte dina fysiska ögon. Du behöver dem öppna för att fortsätta läsa.

Nu när du observerar den mentala bilden av ditt objekt, gå närmare och närmare det. Fortsätt tills du nästan rör vid det. Välj en punkt och fokusera på den. Gör dig själv mindre och titta på hur punkten växer när du gör det. Fortsätt att bli mindre tills du börjar se molekylerna som utgör ytan på objektet. Fortsätt tills du kan se mellanrummen mellan molekylerna. Bra.

Välj en molekyl, bara en. Och titta på den när du kommer tillräckligt nära och tillräckligt liten för att se de atomer som den är gjord av. Kan du se att det finns en otrolig mängd utrymme mellan atomerna? Kan du se att de inte ens står stilla? Välj en. Välj en atom. Det spelar ingen roll vilken typ. Och bli så liten att atomen växer tills du kan se vad den är gjord av.

Det finns massor av små, små bitar som forskare har sagt är ”oner” – protoner, neutroner, elektroner, fotoner – det finns alla sorter. Och dessa små bitar – de ser stora ut från den här vinkeln – susar omkring som galna. Vi gör det igen. Välj en av dessa små bitar, jaga ikapp den och kom nära den. Titta på den noga och tänk på vad du har fått höra om den.

De sa att det bara är materiellt eftersom vi vill se det på det sättet, eller hur? Om vi vill att den ska vara en våg, så blir den det. Okej. Så nu vill vi att den ska vara en våg. Och som en våg svänger den lilla killen med en frekvens. Så, den är energi, eller hur? Den är energi eftersom vi vill att den ska vara det. Vi ville se det på det viset.

Vad händer om vi vill se den som en partikel igen? Slutar den att vara energi? Intressant tanke. Så nu är den en partikel, och med vår magi har den blivit så stor att vi kan stå på den. Se dig om. Vad vet vi om den här platsen? Tja, forskarna har sagt att nästa partikel är så långt borta så kan vi inte se den härifrån.

Men vi fuskade och tog med oss vårt hobbyteleskop. Och med detta kan vi se andra partiklar som susar överallt omkring oss. Det ser ut som natthimlen där vi bor.

Nu ska vi göra vad vi kom hit för att göra. Jag vill att du ska välja en partikel som är en del av den saken som du tittade på framför dig. Och jag vill att du ska välja en partikel som inte är det. Ser du problemet? Först är de alla ganska lika, åtminstone alla elektroner ser ut som elektroner etc. Och dessutom är allt så stort och det finns så mycket utrymme att du inte kan säga var en ”sak” börjar och var den slutar. Härifrån kan du inte ens berätta vad det är och vad du är, eller hur?

Nu märker du något annat som du kan se härifrån, och som du inte kan se från var du vanligtvis är. Dessa små, små killar som blinkar in och ut ur existens. Alla gör så. ”Jag menar, hej! Sluta med det där! Du ska vara en del av mitt bord. ”Det här liksom förvirrar äpplevagnen, eller hur?

Så låt oss sammanfatta detta lilla experiment på ett nytt sätt. Verkligheten, som du observerar den, existerar inte. Nyckeln här är frasen ”när du observerar det”. Din observation av energierna kring dig är organiserad av dig till en representation av din värld. Och vi menar din värld, inte Jacks värld och inte Susans värld. Och det är inte solitt eller på något sätt permanent. Och det här medför ett problem. Det betyder att allt förändras, i varje ögonblick, alltid. Och det gillar vi inte?

Människor gillar inte det eftersom vi vill att saker ska förbli som de är. Om de inte gör det, om de inte kan, kan människor inte det heller, eller hur? Och det betyder att det faktum att du inte kan sätter din egen obeständighet i centrum. Glöm att din favoritleksak inte är din egen, inte heller kommer den att finnas för evigt.

Men det finns goda nyheter. Du såg just att du är exakt detsamma som allting annat. Eller hur? Samma partiklar. Samma vågor. Samma energi. Ingen skillnad. Period.

Faktum är att samma ”grejer” har kommit ihop i miljarder år. Ibland blir det som en del av en stol. Ibland blir det som en del av dig. Och du är du, oavsett. Tillräckligt för nu. Tänk på det. Tack för att du var med oss.

 

Copyright © Ronald Head. Alla rättigheter förbehållna. Ni får kopiera och omfördela det här materialet så länge ni inte ändrar det på något sätt, innehållet förblir komplett och ni inkluderar detta upphovsrättsmeddelande och denna länk: http://ronahead.com/

 

 

Översättning: Lars-Eric Sidling   www.st-germain.se

Du gillar kanske också...