Rådet via Ron Head, 15 oktober 2018

Rådet, 15 oktober 2018

Via Ron Head

Vi kommer att titta på Alltet idag utifrån förståelsen om att det är en medvetenhet, vilket bara är en aspekt av det, men en viktig sådan. Det är viktigt därför att det kommer att hjälpa många att förstå så mycket mer.

Källan, eller Alltet, kan ses som ett medvetet fält. Till och med era vetenskapsmän börjar förstå detta. De antar nu att allt som finns är medvetet och informativt. De är bara några tusen år efter, men de håller åtminstone på att komma ikapp.

Ett av medvetandets attribut kan vara medvetenhet. Och om det finns medvetenhet så måste det finnas något att vara medveten om. Placera er nu mentalt i Alltets position. Vad kommer ni att vara medvetna om? När allt kommer omkring, om ni är Alltet, så finns det inget annat. Så om ni har bestämt er för att vara medvetna, måste ni vara medvetna om er själva. Förstår ni? Och om ni skapar tankar och idéer – och tror på vad vi säger – då finns det ett oändligt antal saker ni måste vara medvetna om. Och alla dessa saker är Ni, därför att Ni är alla dessa saker.

Och eftersom alla dessa saker är Ni, gjorda av Ert eget material, är de alla medvetna på ett eller annat sätt. Försök att acceptera det här. När ni blir mer och mer medvetna om er själva, kommer ni att upptäcka att det är sant.

Allt medvetande vet att det finns i fältet. Det är medvetet om fältet. Det känner fältet. Men det finns vissa delar av det här medvetandet som har blivit rädda för att bli medvetna om detta. Dessa delar har präglats att tro att de inte är värdiga, av en eller annan orsak, att få vara en del av fältet. De har separerats. De är inte separerade på riktigt, de bara tror att det är så, och är därför inte längre medvetna om sanningen om vilka de är.

En del av dem har fått lära sig att de kan återvända till denna medvetenhet, men att de måste förtjäna det genom en eller annan metod. De måste slita hårt. Vissa tror att det inte kan uppnås under en livstid. Men låt oss titta på vad som verkligen skiljer ett medvetandetillstånd från ett annat.

Oavsett hur ni ser på det, det spelar ingen roll vilken förklaring ni väljer att göra, allt som skiljer ett medvetandetillstånd från ett annat är en tanke, en tro, en känsla.

Den person som ni känner som Buddha gick igenom många års lärande och strävan. Han nådde slutligen sin uppenbarelse när han satte sig ner, slappnade av, och tillät det att hända. Era västerländska övertygelser är baserade på ord och handlingar av en som, om och om igen, demonstrerade sanningen om det vi säger. Hans viktigaste budskap var ”Ni kan göra det här.” Tänk om hans ord ”Jag är vägen” hade översatts till ”Låt mig visa er hur, bara tro på det jag har sagt och visat er. Allt som jag har gjort skall ni också göra, och mer.” Han sa det, eller hur?

En del personer har valt att tro att ett stort antal skrivna saker måste man tro bokstavligt på och allt annat bör föregås av orden ”Ja, men vad han egentligen menade var …” Så vi kommer bara att säga ”prova det.”

Hur skulle era liv bli om ni faktiskt gjorde en förändring i ert sätt att tänka och känna om att ni är Ett med er Skapare?

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice and link: http://ronahead.com/

Du gillar kanske också...