Rådet via Ron Head, 18 juni, 2017

Rådet, 18 juni 2017

Via Ron Head

 

Inkludera er själva

 

Det finns en underbar sångtitel som vi älskar, ”Tänk om Gud var en av oss?” Vi skulle ändra lite på den, och hoppas att vi inte förolämpar författaren. Vi skulle vilja att det var ”Tänk om Gud var alla oss?” Förvånar det er att vi säger att det uttrycker sanningen?

Det beror på att Gud, Skaparen, Källan eller vad ni nu väljer att kalla det Gudomliga, har blivit Allt Som Är. Det innebär alla dem som ni älskar, och alla dem som ni inte ens vill ska finnas omkring er. Det betyder alla dem som ni aldrig kommer att komma i kontakt med.

Det här är inte så svårt att förstå, och de flesta har inga problem med att hålla med om det – intellektuellt. Problemet uppstår när det ska praktisera i vardagen, vilket är lite svårare för vissa, och omöjligt för andra. Orsaken till detta är många. De har lärt av andra och fört det vidare genom generationer. Det är, utan undantag, baserat på rädsla och tron på ett begränsat utbud av allt som har värde för den som är rädd.

Men det är inte det budskapet vi vill förmedla idag. Så vi ber er än en gång att fundera över ”Tänk om Gud var alla oss?”

Låt oss nu fråga er: ”När ni funderade på den frågan, vem tänkte ni på då?” En del av er skulle säga honom, henne, dem. Andra skulle uppriktigt mena ”alla”. En del skulle erkänna att de hade reservationer när det gäller vissa grupper eller individer. Men återigen, det är inte det som är budskapet här.

Vi frågar er: ”Inkluderade ni er själva? Inkluderade ’Tänk om Gud var alla oss’ er själva? Och vidare, tänker ni på er själva som en av oss? Hedrar ni ert eget liv som Det Livet?” De flesta av er känner till uttrycket ”Älska din nästa såsom dig själv.” Automatiskt tänker ni på grannar, vänner eller någon närstående. Det är få som tänker på det ”själv” som nämns.

Men förstår ni, att hur ni behandlar någon del av Alla är hur ni behandlar Alla? Ni är också en del av det, förstår ni det? Och det är era barn också, även när de testar er. Och så är även er livspartner, om ni har en.

Vi säger inte att ni måste tycka om allt de gör. Tycker ni om allt ni själva gör? Vi tror att det finns dagar när ni inte ens vill vara i ert eget sällskap. Vi älskar er ändå. Det finns idioter på er planet. Älska dem ändå. Bjud inte in dem på middag, bara gör det till en vana att tänka på dem som ”En av Oss” även om de inte själva vet om det. Se dem som så, även om de själva inte gör det. Och framför allt se er själva som det, även om motsatsen har blivit inrotad i er.

När rösten i ert huvud säger: ”Visst, men det kan inte gälla mig!” Be rösten om att vara tyst. Intressera er mer för vad ert hjärta känner än vad ni har fått lära er av ert samhälle. När ni kan göra det, kommer resten som en självklarhet.

 

 

Översättning Ulla Krogh – www.st-gemain.se

 

 

http://ronahead.com/

You may also like...