Rådet via Ron Head, 20 november, 2018

Rådet via Ron Head

20 november 2018

En Högtid som Kallas Thanksgiving – Rådet

Om två dagar, i det land(USA) i vilket denna kanal bor, hålls en högtid som kallas Thanksgiving. På denna dag varje år är det sed för er att samlas till fest, dela med familj och vänner, och kanske fundera lite på era välsignelser och tacka för dem – min bil, mitt hus, min hälsa, min familj och så vidare. Innan ni gör det kan vi ge er några få andra saker ni kan tänka på.

Vanligtvis riktar ni, var och en, er tacksägelser till vadsom eller vemsom ni uppfattar vara den gudomliga källan i era liv. Och det är, förstås, en mycket bra sak att göra. Men vi föreslår nånting ytterligare.

Det är mycket sannolikt att ni varit förmånstagare av många av de följande medmänniskorna, om inte av alla. De mest uppenbara är sjukvårdspersonal, brandmän etc. Men det är också ganska sannolikt att någon lagat er mat, så att ni inte behövde göra det. Någon har diskat efter denna måltid så ni inte behövde göra det. Någon har kört bort era sopor så ni inte behövde göra det. Någon har sopat gatorna, plogat snön, lagat potthålen så ni inte behövde göra det. Någon har kört ett fordon åt er, en taxi, ett flygplan, en båt för att fylla ert behov. Någon har städat ert hotellrum så ni inte behövde göra det. Listan kunde göras oerhört lång.

Det är mycket möjligt att många av dessa människor gjorde sitt jobb när de var sjuka, när de hade migrän, eller när de befann sig i en stressig situation.

Så denna Thanksgiving högtid kanske skänker en stunds tanke till alla dessa människor. Sänd dem tacksägelser. Sänd dem kärlek och uppskattning. Tvivla aldrig för ett ögonblick på att ni kommer att lyfta dem på något sätt då ni gör detta.

Låt oss föra in en annan tanke här. Om alla gjorde detta, skulle ni vara mottagare till mycket av denna tacksamhet själva. Om ni går genom era dagliga aktiviteter, gör ni då inte många saker för andra? Gör ni inte dem då ni mår som bäst? Var och en av er är beroende av alla andra. Det är det som gör ert samhälle möjligt.

Så när ni uttalar tacksägelser för det ni har, glöm inte dem som producerade det, heller inte dem förde det till er. Inse också att ni har fullgjort er del. För det är vi tacksamma mot er. Vi ser vad ni har gjort, även när ni förminskat eller glömt det.

Så ha en högst underbar dag av tacksägelse, och njut av er familj och era vänner. Och om ni skulle tänka på oss för ett ögonblick, vet att vi är med er.

There are two published books available on Amazon that contain the collected messages received by Ron Head (that’s me). The first is The Wisdom of Michael, available HERE, and the second is It Rings True, available HERE

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice and link: http://ronahead.com/

 

 

 

Översättning: Markku

Du gillar kanske också...