Rådet via Ron Head, 21 april, 2017

Rådet, 21 april 2017

Via Ron Head

Omskakad, Fast, På drift

 

Det finns ganska många av dem som har följt dessa meddelanden som skulle kunna välja ett av orden i titeln, för att beskriva hur de känner sig just nu. Vi kommer att ta itu med vart och ett av dessa ord för att ge er en förståelse, och förflytta er tillbaka till det som har blivit en välkänd energi för er. Men först, ge er själva massor av kredit för att ni har gjort så att grundad, glädjefylld och uppskattad energi känns bekant igen. Det är precis det som förändrar den värld ni lever i.

För de av er som känner att det skakiga världsläget bäst beskriver hur ni känner er, vill vi först säga – och vi vet att ni redan har tänkt på det här – att vi många gånger har sagt att er värld först måste falla isär. Vi vet att ni gjorde ert bästa för att förbereda er. Vi vet att ni kände er förberedda. Men att titta på het soppa och sticka fingret i den, är helt olika upplevelser. Hur som helst, att förstå att ingenting kommer att förändras förrän förändringen blir absolut nödvändig, kommer att hjälpa er medan ni blir acklimatiserade till den här nya, men tillfälliga, verkligheten.

Var säkra på att ni förstår och är redo att delta i att bygga den nya kärleksfulla, medkännande och hållbara värld som ni har drömt om. De som protesterar kanske inte är särskilt sympatiska, men de ger verkligen en värdefull service på lång sikt. Det är vad som görs i efterdyningarna som kommer att räknas mest.

Vi har tagit upp känslan av att fastna flera gånger tidigare. Men vi kommer att utvidga vad vi har sagt lite grand.

Först och främst sitter ni inte fast. Det är viktigt för er att veta det. Känslan av att ha fastnat är bara en känsla. Det framkallas av att inte kunna relatera det ni ser omkring er till era förväntningar. Förväntningarna är det verkliga problemet. Ni förväntar er att saker ska se ut på ett visst sätt, men de gör de inte. Vi försöker inte säga att ni ser fel, men låt oss påpeka något för er.

Era förväntningar skapas av er fantasi utifrån de verktyg som er hjärna har till sitt förfogande. Och de är för det mesta, i ert nuvarande tillstånd, antingen från någon historia som ni kommer ihåg, eller från någon historia som ni har fått lära er. De kan tyckas fantastiska, men de är fortfarande historier.

Ni har bett om, och ni har blivit lovade, en värld som ni aldrig har sett, en värld som ingen kan undervisa er om. Förvånar det er att ni inte vet hur det kommer att se ut där? Det är inte bara sant för er yttre värld, utan även för er inre värld.

När vi pratar om att ha fastnat, så är ingenting i Universum stillastående. Det är en omöjlighet. Energi vilar aldrig. Protoner, elektroner, atomer etc. kan knappast sägas sakta ner, mycket mindre stå stilla. Det enda konstanta i Universum är förändring. Så ni sitter knappast fast, ni är kanske bara lite otåliga.

Det är lätt för oss att vara tålmodiga. Er framtid är en sannolikhet som vi redan ser som uppnådd. Observera att vi inte använde ordet möjlighet. Om ni kan förstå att effekter är oundvikliga aspekter av orsaker, då kommer ni att veta att ni oundvikligen skapar den nya världen med varje andetag, varje tanke, varje bön och varje kärleksfull och medkännande handling. Detta kommer att öka er känsla. Ni kommer inte att känna det som om ni har fastnat.

Känslan av att vara på drift är en annan sak. Det finns faktiskt en del av er som ändrar kurs i era liv. Föreställ er hur det skulle kännas om ni var på ett skepp någonstans. Vågorna och strömmarna finns där, men ni vet er kurs och avviker inte från den. Då plötsligt får ni en ny destination, en ny kurs. Det kommer en kort period när vågorna och strömmarna kastar er av och an, men så snart ni har fått upp farten och stabiliserat fartyget kommer ni inte att känna er som att ni är på drift längre.

Ni kanske undrar vad den nya destinationen kan vara. Men försök inte att fabricera den utifrån vad ni vet. Kom ihåg att det här kommer att bli en ny värld. Låt era guider och lärare avslöja den för er när de kan. Ni kan faktiskt skapa något som inte har funnits förut. Ge ert tillstånd och lev varje ögonblick med tacksamhet och hänsyn. Var det bäst verktyget i verktygslådan. Skaparen skapade inte en verktygslåda full av värdelösa föremål, och det finns inga hammare på platser där hammare inte behövs.

Vad kan ni lära er idag? Hur kan ni förbättra dagen? Vem kan ni hjälpa idag? Med detta i åtanke kommer ni aldrig att vara på drift. Och er nya destination kommer att avslöja sig själv som en önskan ni inte visste att ni hade.

Var medvetna om att ni lever i det största ögonblicket av förändring er värld har upplevt. Var också medvetna om att skälet till detta är att det speglar den största förändring mänskligheten någonsin har gjort inom sig själv.

 

 

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se

 

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link: http://ronahead.com/

Du gillar kanske också...