Rådet via Ron Head, 28 oktober

 

 

Ron Head

Rådet

Vi har tidigare talat om ämnet Enhet, vilket vi vill ta upp i dag. Kommer du att förstå det när vi är klara? Kommer du någonsin helt att förstå det? Låt oss nu berätta, innan vi börjar, att din inlärning, liksom vår egen, aldrig kommer att vara över. Saker upphör aldrig att förändras och utvecklas. Men vi är nyfikna varelser, eller hur? Så låt oss se, om vi kanske kan ge dig någon eller några saker att tänka på.

Man hör ofta att allt är Ett, att allt är en del av Ett. Och en stor del av er har börjat namnge allt som är. Och det är en bra sak. Det är en mycket bra sak. Men en stor del av er spenderar inte så mycket tid på att reflektera över vad det betyder. Hur förändrar det er förståelse av er själv? Hur förändra det era relationer med andra runt omkring er? Hur förändra det din förståelse av de saker som du ser runt omkring dig? Flyttar det skiljelinjen mellan vad som är du och inte du? Eller ännu bättre går det att ta bort skiljelinjen?

Ett sätt att tänka kan vara så här. Om allt är Ett, då kan det inte finnas någon skiljelinje mellan dig och något eller någon annan. Om allt är själv, så finns det ingen annan. Jag är det. Har du hört det förut?

Låt oss nu anta att detta inte är en nyhet för dig. Och för de flesta av er, är det inte. Vad vi väldigt mycket vill ska hända från denna punkt och framåt är att du börjar se på saker som en förlängning av dig själv, att du faktiskt börjar känna att du är betydligt mer, än du någonsin känt förut. Vi vet att detta börjar hända för många av er, när ni rör er in i denna tid av uppvaknande. Och det kommer att fortsätta. Det är en sådan ny känsla för många och när de har kommit i kontakt med det, känner de sig förvirrade och förstår inte vad som hände i ögonblicket eller minuterna. Om det var minuter, då är det tydligare för dig och du vet att det kändes bra.

Många har känt enhet med medvetandet, som verkade främmande för dem själva. Låta det hända mer. Bara tillåt. Att gå upprätt kändes främmande för dig en gång även om du såg andra göra det. Kom bara ihåg, allt är Ett. Det är jag.

När du verkligen vet hur det känns, kommer du behandla det totalt annorlunda. Om du verkligen vet att det är du, kommer du troligen att ta bättre hand om det, eller hur? En stor del av problemen i er värld skulle inte kunna existera alls om separationens felaktiga idéer inte var en del av det mänskliga medvetandet.

Världen närmar sig en stor förändring efterhand som fler och fler människor börjar minnas Enheten. Vi säger minnas eftersom var och en av er vid ett eller annat tillfälle har varit en del av en kultur som visste och praktiserade dessa saker.

Här upprepar vi ett annat av våra favorit teman. Eftersom allt är En, kan du inte ändra ditt medvetande på något sätt utan att ändra Allt Som Är. Du kan inte känna enhet med din omgivning, med din granne, utan gynna allt och alla.

Mycket ofta hör ni, älska dig själv först. Tja, du kan mycket väl utelämna ordet först, eftersom det inte finns någon annan till att börja med. Så, som du känner dig själv, så känner du allt annat. Om du inte älskar dig själv, kan du inte älska någon annan. Du kan agera som om du gör, och det är en bra början. Men förr eller senare lär du dig kärleken till dig själv. Det finns bara en av oss här. Det finns bara En.

Och förresten, ger inte detta också en helt annan vinkling i förståelsen av tid och rymd? Allt är du, så det är allt här och det är allt nu. Återigen, kommer problemet alltid tillbaka till idén om separation, här och där, då och då, du och jag.

Om vi ​​har gett dig tillräckligt att tänka på ett par minuter, då kommer vi att avsluta detta och återkomma senare. Det finns alltid en annan tanke att överväga eller en annan bit att lägga i pusslet. God dag.

 

 

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. Du får kopiera och distribuera detta material, så länge du inte ändrar det på något sätt, innehållet förblir klar och du inkluderar denna upphovsrätt Länk: https://oraclesandhealers.wordpress.com/

You may also like...