Rådet via Ron Head, 4 november 

Ron Head

Rådet, 4 november 2015
via Ron Head

 

Idag ska vi återkomma till ett annat ämne. Anledningen till att vi fortsätter att göra detta är mycket enkel och vi är säkra på att det inte kommer att bli någon överraskning för er. Många av er vet mycket väl, särskilt de av er som är eller har varit lärare, att när man repeterar ett ämne man studerat tidigare så fördjupas förståelsen. Tänk på att en ny översyn av ett ämne ger en helt annan förståelse än man hade tidigare. Vi har ’smält’ det vi lärt oss tidigare och bidrar med ytterligare livserfarenheter.

Det finns faktiskt två saker som vi ska titta på i dag och det beror på att de är nära besläktade, för våra syften. De är urskiljning och resonans. Vi kommer också att diskutera den gamla definitionen av urskiljning.

Den gamla definitionen av urskiljning användes på det här sättet. En person jämförde ny information med hans eller hennes vedertagna syn på världen eller dennes önskningar, och om det inte fanns någon konflikt, accepterades den nya informationen som sann. Och det finns ett stort antal människor för vilka ordet urskillning, vare sig de inser det eller inte, fortfarande har denna innebörd. Vi föreslår att ni ser detta som att ”leva i huvudet”.

Om man ”levar i hjärtat” kan urskiljning förklaras helt annorlunda och fungerar annorlunda. När en person har börjat leva i hjärtat, betyder det delvis, att ny information behandlas genom att upptäcka hur det känns. Och vad betyder det? Det innebär att dina känslor är en sann barometer på vad ditt Högre Jag vet om informationen. Detta kallar ni resonans. Och detta kan visa sig som en ’magkänsla’, gåshud, pirrningar, värme eller andra sätt som din kropp reagerar på vad ditt större medvetande vet. Detta fungerar även för den som ännu inte kan höra eller se sina guider och lärare. De KOMMER att hitta ett sätt att komma fram till er.

Vi har talat om dessa saker tidigare. Vad vi inte har nämnt är att i denna tid blir det viktigt för er att skilja mellan tillförlitliga informationskällor och de som inte är så tillförlitliga. Vad menar de med urskillning? Urskiljer de sanningen eller hittar de saker som bekräftar för dem själva, det de vill ska vara sant? Detta kan vara en hårfin gräns, som ni förmodligen förstår. Och det finns ingen runt omkring er som ni helt kan lita på att hjälpa er i det här. Ingen, det vill säga förutom ert eget högre vetande och er egen urskiljning. Så ni kan lätt förstå hur viktigt det är att ni aktiverar er egen urskiljningsförmåga, särskilt nu.

Hur gör man det? Om ni försöker att leva som, det ni kallar, en ljusarbetare, om ni är på uppstigningsvägen, om ni tar del av meddelanden som våra, då kan ni be oss om vägledning så ofta det behövs. Eller det kan vara så enkelt som att avse att ha en sådan urskiljningsförmåga. När allt kommer omkring, lägger vi inte till något i er ’verktygslåda’ som ni inte har tagit med er i det här livet. Vi gör er bara uppmärksam på vad ni redan har.

Låt er helt enkelt inte luras till att hålla fast gamla vanor och gamla begrepp som har använts i årtusenden för att hålla kvar er i mörkret. Ni har vuxit långt förbi det nu. Er kompass på den här resan finns inom er och långt under din hjärna. Den är tillförlitlig. För de flesta av er som läser detta, närmar det sig nivån av vetande, även om det inte är helt igenkännbart som detta riktigt ännu.

Nog för idag. Vi kommer att tala med er snart igen.

 

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link: https://oraclesandhealers.wordpress.com/

Översättning Ann-Sofie Forsberg – www.st-germain.se

 

Du gillar kanske också...