Rådet via Ron Head, 8 december

Ron Head

Rådet, 8 december 2015  

Via Ron Head

 

Idag kommer vi att återvända till ett ämne som vi har diskuterat förut genom denna kanal, men inte i det här forumet. Vi kommer att ta upp några av medvetandets aspekter och ge er några saker att tänka på.

En del ord som kanske används lite för ofta är medvetande, medvetenhet och undermedvetande. Det är tyvärr inte möjligt att utesluta dem. De är, trots allt, tillstånd/sinnen och vi begränsas av ert ordförråd för det.

Låt oss börja med att konstatera några saker som ni kommer att minnas att vi har sagt förut, kanske för ofta för vissa. Det kommer alltid att finnas de som läser eller hör något för första gången, eller förstår något från ett nytt perspektiv.

Allt som ni kan uppfatta med era sinnen, fysiskt eller på annat sätt, består av energi. Om det finns, är det energi. Om det är energi, är det information. Om det är energi är det i rörelse. Den finns i ett gemensamt fält och det fältet är medvetet. Det är intelligent. Ni har en uppsjö av namn som ni kallar det. Tyvärr tendrar ni att ta illa upp när någon kallar det för något annat. Ni tenderar också att personifiera det.

Vad det här är, är Allt Som Är. Vi gav bara några beskrivningar av allt som finns, eller hur? Så om det är allt som finns, och medvetandet finns, då måste det också beskriva medvetenhet. Om ni existerar, då måste det också beskriva er. Illusionen kommer in i bilden när ni tänker på er själva som separerade från det fältet. Faktum är att ni finns i det, och det finns i er. Ni är en del av det, men det är också helheten av er.

I detta universella fält finns det saker som ni är medvetna om, och saker som ni inte är medvetna om, men alla dessa saker är en del av fältet. Alla dessa saker är välkända för fältet. På något sätt känner fältet, som ni är en del av, till dessa saker, och ändå gör inte ni det. Vi konstaterar bara något som för oss är en självklarhet – men är det en sanning?

Är det skillnad mellan vad som finns i er vetskap och vad som finns i ert medvetande? Och om något finns i det fält som utgör helheten av ert väsen, kan ni veta det då? Om inte, varför det? Vad skulle hindra er från att veta allt som ni behöver eller vill veta?

Om vi sa att svaret på den frågan är vad ni accepterar och tror, skulle det låta vettigt i era öron? Om vi sa att det faktum att ni uppfattar – faktiskt missuppfattar – er själva som något separat är vad som har skapat den missuppfattningen, skulle det förklara det lite grand?

Se er nu omkring. Ni tittar på saker som är en del av detta medvetna fält. De är energier och information. Vissa av er har förmågan att ibland känna av det här, men de flesta gör inte det. Det finns faktiskt de som kan kommunicera med träd till exempel, men de flesta tror inte att det är möjligt. Detta är ett exempel på den slags tro som vi nämnde.

När ni ser er omkring så ser ni, på grund av det som vi håller på att förklara, med ert medvetande på det som ni är omedvetna om. Ert medvetande, som begränsas av er, stirrar på ert undermedvetna. Detsamma gäller när en aspekt av fältet har en konversation med en annan aspekt av samma fält.

Det finns en gränslinje mellan ert medvetande och ert undermedvetande. Vad väljer ni att vara medvetna om? Vad skulle ni kunna vara medvetna om?

Förhoppningsvis har vi precis flyttat på gränslinjen lite grand. Kanske gjorde vi den lite mer porös. Det vi vet att vi har gjort är att vi i någon mån har förklarat vad som håller på att hända med er alla.

Vad som händer är att den fysiska människan förstår mer och mer. Hon har blivit duktigare på att se igenom slöjan. Hon är mindre säker på att hon bara är det ena eller det andra.

Vi vill gärna påpeka att alla dem som ni kallar mästare har varit där ni är nu och brottats med dessa frågor. Och mycket få av dem upplevde samma utveckling under bara en eller två livstider, som ni har gjort. Vi är er största hejarklack.

Om vi kunde beskrivas som de som iordningställde en fest för er uppstigning, då skulle vi nu leta efter tändstickor för att tända ljusen på tårtan.

Glöm inte att se er omkring idag!

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se

 

 

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link: http://oraclesandhealers.wordpress.com/

 

 

Du gillar kanske också...