Rådet via Ron Head, 8 maj, 2018

Rådet via Ron Head, 8 maj 2018

Per Staffan 8 maj 2018

Rådet –  Verkligheten

Har du fått veta att du måste möta verkligheten? Eller att du behöver se verkligheten? Eller att du har förlorat ditt grepp om verkligheten? Självklart antog den person som berättade detta att den hade grepp om verkligheten och det hade inte du. Låt oss utforska denna verklighet som vissa tror att de har.

Som ett exempel, tänk dig att du är i en butik och handlar med en vän. När du går ut i solskenet ser du en mamma och en son som går bort från en damm i parken. Pojken bär ett strålande leende. När du var i affären inkluderade din verklighet inget av detta. Det är möjligt att din verklighet inte omfattade mamman eller sonen alls. Inte ens nu har du någon aning om vad pojken har sett som har gjort honom så upphetsad. Du vet inte vad som finns i dammen. Du vet inte hur många bilar som körde förbi medan du handlade. Du vet inte hur många ekorrar som finns i parken eller var någonstans var och en av dem är. Kort sagt, av all denna verklighet har du en extremt begränsad kunskap.

Låt oss titta på en ännu mindre verklighet. Hur många gånger har du i de senaste ögonblicken fått ditt hjärta att slå eller märkt att det slår? Hur många andetag tog du de senaste två minuterna? Kontrollerar du din matsmältning av den senaste maten du åt? Är du säker på hälsan hos de nya cellerna du skapar just nu? Vilka gamla celler har du valt att ersätta?

Känner personen som har rekommenderat dig att möta verkligheten till någon av dessa saker? Har de ens den minsta kunskap om vad som är bäst för dig, eller uppmanar de dig att köpa in i deras antaganden eftersom de behöver förstärka sina egna övertygelser? För du förstår, om du har rätt, så måste de ha fel. Det är inte nödvändigtvis sant, men det kan tyckas så för dem.

Även om ni människor vore de enda medvetna varelserna i universum, vilket vi försäkrar er inte är fallet, så skulle alla förnimmelser från era sinnen i en ”verklighet” inte ens börja känna er egen värld, än mindre ett solsystem, en galax, en biljon galaxer.

Så vad kan du vilja basera dina egna uppfattningar på? Får vi säga att din enda sanning, sanningen du kan lita på, är din egen erfarenhet och vad du kan känna till i ditt eget hjärta. Din hjärna kan vilseledas. Men, förutsatt att du verkligen är i kontakt med ditt eget djupaste jag, kommer ditt hjärta inte att vara vilselett. Det är visserligen ett ganska stort antagande.

Men det inre vetandet är exakt vad det här ”stora uppvaknandet” handlar om. Vissa tror att det handlar om en större kunskap om politiska, samhälleliga eller ekonomiska fakta. Det är inte så. Alla dessa saker har förändrats och kommer att fortsätta att förändras. Om det finns en oförändrad verklighet, är det att förändring sker. Allt omkring dig kommer att passera.

Vad passerar inte? Vad passerar inte? Det är det viktiga. Eftersom du är en del av det.

 Det finns två publicerade böcker tillgängliga på Amazon som innehåller de samlade meddelanden som Ron Head fått (det är jag). Den första är Michaels visdom, tillgänglig HÄR, och den andra är It Rings True, tillgänglig HÄR. En tredje bok sammanställs nu.

Copyright © Ronald Head. Alla rättigheter förbehållna. Du får kopiera och omfördela det här materialet så länge du inte ändrar det på något sätt, innehållet förblir komplett och du inkluderar den här länken för upphovsrättsinformation: http://ronahead.com

 

 

 

Översättning: Lars-Eric

 

Du gillar kanske också...