Rådet via Ron Head

Trygghet! – Rådet

Kanaliserat genom Ron Head

25 maj, 2015

Michael och Råden av Era Högre Jag

Idag väljer vi att tala om ämnet trygghet. Och därför skall vi naturligt nog börja med att ta oss en titt på rädsla.

Rädslan är ett av våra största hinder. För många är den en ständig följeslagare. Den är, då vi slutsummerar, en brist på tro på en själv, på ens framtid och avsaknaden av förståelse och tro på själva Universum. Har ni inte alltigenom ert liv hört att själva ert liv är evigt? Det spelar ingen roll var ni befinner er, eller vilken tro ni har, till och med om ni anser att ni inte har någon tro, detta är något som är en djup del av ert väsen. Vetskapen om det djupt inne i ert medvetande är orsaken till att det är genomgripande i era samtliga världsreligioner. Och ändå är ni rädda. Naturligtvis är ingen förtjust i fysisk smärta. Ingen gillar att lida. Alla önskar ha överflöd, glädje, frihet. Ingen önskar att förlora dessa när man upplever dem. Rädslan vi talar om är er yttersta rädsla. Ni är rädda för döden. Ni säger att ni tror att ingen död existerar, ändå räds ni döden.

Nåväl, det är sant att kroppens sinne har en rädsloreaktion mot smärta och att den önskar leva, till och med i sitt sista ögonblick. Så är det också sant att de allra flesta av er identifierar er med kroppen som ni bebor. Även om ni har studerat och trott på ett stort antal läror som säger att ni inte är er kropp, så identifierar ni er ändå med den. Ni känner det som om ni befann er inuti kroppen och att ni inte är utanför den. För vad det än kan vara värt talar vi om för er att ni befinner er utanför den och att den är inuti er.

Men vi talar om trygghet, om säkerhet. Hur kan ni finna detta? I stället för att leva i en ständigt pågående känsla av att befinna er i fara för att förlora ert liv, hur skulle det vara om ni kunde leva i ständig visshet om att inget möjligtvis kunde ta detta liv från er? Skulle det hjälpa att tänka så? Inte exakt. Att låtsas? Ni gör det. Fungerar det? Inte exakt. Blind tro? Verkar inte fungera så bra, eller hur? Det som framkallar verklig tillit är erfarenhet. Verkar det stämma? Det är i sanning varför de som har haft vad ni kallar nära-döden-upplevelser för alltid har förändrats. Så låt oss alla rusa ut och ha en sådan upplevelse. Var goda och försök bara inte göra det hemma.

Om ni nu kunde uppleva minnena av att ha levat många gånger förut, om ni kunde uppleva minnet av att ha varit utanför er kropp och fortfarande vara här för att berätta om det, skulle det hjälpa? Naturligtvis skulle det göra det. Är inte det en stor del av det som händer dem som ni kallar elever i flera av vad ni kallar andliga övningar?

När man väl upplever dessa saker lyfts en stor börda från en själv. Nu vet man att man inte är sin kropp. Man vet att man lever med eller utan den. Den är endast en skapelse som tillåter fysiska upplevelser. Och man börjar lära sig att ens hela upplevelse är långt mer än fysisk.

När jordens människor nyligen har framskridit har det funnits många metoder att uppnå dessa minnen och upplevelser som har blivit rätt populära. Fortfarande är det ändå så att man inte kan säga att majoriteten av er befinner er på den vägen… ännu. Men vi talar om för er att det kommer att ändras tillika med allt annat. Era minnen är på väg tillbaka. Och tillika med minnena kommer vetskapen, vissheten, om att ni är eviga, att detta ögonblick är den enda tid som är. Och det är trygghet. Det är säkerhet.

Vi tror att vi har gett er något att tänka på. Var i frid. God dag.

Översättning: Aslög Bergman – www.st-germain.se

Copyright © Ronald Head.   http://oraclesandhealers.wordpress.com/

Du gillar kanske också...