Rådet via Ronald Head, 4 februari, 2019

Rådet, 4 februari 2019

Via Ronald Head

Det negativa som ni ser

Många av era frågor rör den negativitet som ni ser omkring er. Vi har valt en av dessa frågor att ta med nedan, men vår avsikt är att ta itu med dem alla.

”Om vår värld är baserad på dualitet, hur kommer det sig då att mörker och negativitet har fått härja fritt här i tusen och åter tusen år? Borde det inte finnas 50 procent positiva och 50 procent negativa människor här?”

Först måste vi påpeka för dig att dessa observationer är fördömanden. Och för det andra säger vi att den synpunkt som du har är relativ. Samhällen som är, och som har varit, av lägre vibration, ser uppdelningen mellan lägre och högre mycket annorlunda än vad du gör. Du behöver bara reflektera över det faktum att många i Rom betraktade de romerska spelen i ett positivt ljus. Till och med idag anser vissa att stening är ett lämpligt straff. Medan de av en högre vibration skulle tycka att själva idéen med bestraffning är ganska negativt. Och ja, vi inser att ni inte är där ännu.

Efter att ha sagt allt detta, låt oss besvara frågan.

Än en gång måste vi säga, att er syn på tillståndet i världen har varit ganska snedvriden när det gäller tillgången till snabb information. Inte för att det är en dålig sak i sig, utan för att ni får se det sämsta av er själva dag efter dag.

Vi vill nu be er att ta en ärlig titt på vad som finns omkring er, och då menar vi inte en titt på TV. Vi menar – vad ser ni egentligen? Ni ser mödrar och fäder och ni ser människor på jobbet. De tjänar sitt levebröd genom att göra saker för andra, vad andra inte kan göra för sig själva. Ni ser människor som njuter av vänskap, som kelar med sina husdjur och umgås med sina familjer. Naturligtvis finns det undantag, men det är de undantagen som får all uppmärksamhet.

Du undra varför det inte finns en 50/50 balans. Kära familj, det finns mycket mer än en 50/50 balans. Ni har fått lära er att mänskligheten till sin natur är ond. Mänskligheten är till sin natur gudomlig. Ni har tillåtit. Ni har blivit lurade. Ni har itutats lögner och ändå har ni lyft er själva till denna tidpunkt.

Ja, saker och ting kan se ganska hemska ut just nu. Ni står väldigt modiga inför er själva. Och under tider av stress verkar tiden stå stilla, men ingenting kan vara mer felaktigt. Ni rör er snabbt mot räkenskapens dag och förnyelse.

Det här har aldrig gjorts för er. Det här har aldrig gjorts av er, men ni håller på att göra det. Ni har sagt, på ett högre plan att, ”Nu räcker det, det här har gått alldeles för långt!” Ni håller på att återställa er själva och er värld.

Förneka inte det som har varit, men celebrera det som ni har skapat. Ni håller på att höja er över det negativa. Det kommer en tid när mycket av det som ni idag ser som positivt, kanske ses som något negativt. Men varje erfarenhet som mänskligheten har gått igenom, har fört er till denna punkt. Så vad är egentligen negativt?

Varje erfarenhet är en möjlighet till observation och val. Mänsklighetens bana kommer alltid vara stigande. Ni är gudomliga. Hur kan den då inte  vara uppåtgående?

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se

HOME

Du gillar kanske också...