Sai Baba via Jahn Kassl – Den snabbaste vägen till frihet, September 17th, 2023

Den snabbaste vägen till frihet.
Jahn J Kassl 2023-09-17

Konversation med Sai Baba

Ett beslut?
JJK: Termen ”frihet” finns på allas läppar och närhelst det nämns frågar jag mig själv om vi måste befria oss från något för att bli fria, eller bara välja den? Vad handlar den mycket citerade ”friheten” egentligen om?
SAI BABA: Du är fri när du känner dig själv och följer din själs väg. Att känna sig själv är alltid det första steget till frihet.
Den som lever i en livslögn är inte fri och kan aldrig fatta autentiska beslut – beslut som stödjer själens väg. Först och främst handlar det om att känna sig själv, utan detta grundläggande krav så har du ingen aning om vad du ska göra med din frihet.
Att befria dig från något är nödvändigt så att du kan bryta igenom till dig själv, så att du kan bryta igenom till ditt hjärta och själ. Att befria sig från allt skräp man konfronteras med på den här nivån är det första steget mot frihet, men det ger inte frihet i sig.
Efter att du rensat upp inom dig själv och lärt känna och acceptera dig själv får friheten en helt ny innebörd, ett nytt värde.
JJK: Det betyder att först modigt titta i spegeln och lära känna dig själv. Först då är tydliga och korrekta beslut möjliga. Frihet är alltid ett val – eller hur?
SAI BABA: Frihet är varje människas naturliga önskan. En person som inte är fri inombords har ännu inte arbetat sig fram till denna önskan. På så sätt lever en sådan person utan att inse det, instängd i sitt sinnes fängelse som en slav. Jag talar om inre frihet och inte om yttre frihet. Det är viktigt att uppnå denna inre frihet och det innebär att känna igen de inre blockeringarna och hindren, och ta bort dem från vägen.
Frihet är en fråga om medvetenhet och inte en fråga om rumsliga förhållanden eller yttre omständigheter – oavsett vad de är.
Inre vs yttre frihet.
JJK: Nu kommer många att fråga: ”Tänk om vår frihet begränsas, som under Corona? Hur hanterar vi att vi ständigt utsätts för attacker från systemet och att vår frihet är hotad överallt? Nu står avskaffandet av kontanter på agendan, resefriheten ska begränsas på grund av klimatet och i slutändan lockar 15-minutersstaden”.
Är det frihet eller, för att uttrycka det på ett annat sätt, vilken nytta har inre frihet för mig om jag inte längre kan röra mig och utvecklas fritt som människa?
SAI BABA: Inre frihet är nyckeln, så att du kan reagera och svara på dessa krav och planer som en fri person!
Det du beskriver är en plan som inte går att genomföra på den nivå du nu rör dig mot. Det är därför det är avgörande att du får din inre frihet nu, att du frigör dig från åsikter och livskoncept och verkligen lever DITT LIV. Först då kommer du att kunna ge de rätta svaren på dessa attacker och planer.
En inre programmerad och ofri person, en person som aldrig riktigt har kommit överens med sig själv och sina verkliga behov, förblir alltid ett offer.
På grundval av inre frihet kan du fatta korrekta och följdriktiga beslut. En befriad person är den som har befriat sig själv, och inte en som har befriats av andra eller tredje part. Det är du som betyder något. Alla som erbjuder dig frihet bör ignoreras, alla som vill ge dig frihet är inte värda din tid.
Den som kastar dig tillbaka på dig själv och påminner dig om din sanna styrka och inre kraft, den kan du lita på.
JJK: På något sätt förstår jag det, men då uppstår frågan: människor vill och behöver lösningar nu för att stoppa en viss utveckling. Om alla väntar tills de har frigjort sig, så kommer det väl att ta väldigt lång tid och den tiden finns inte?
Sök på rätt ställe!
SAI BABA: Du har fel, Jahn. Den enda och omedelbara lösningen är att nu vända dig till ditt inre. Det är den mest direkta och snabbaste vägen till frihet. Lösningen är du.
Allt som händer i det yttre och är kopplat till ämnet frihet, förtjänar din uppmärksamhet först när du inom dig har sagt adjö och befriat dig från främmande åsikter och falska övertygelser. Så fort du har trängt in till dig själv, kan känna dig själv och leva enligt dina sanna behov, börjar vägen till frihet.
Vad har din själ i beredskap för dig? Vad är meningen med ditt liv? Vad vill GUD ha av dig? Hur fungerar ditt liv, varför är du här? Det finns ingen frihet utan att ha hittat ett svar på dessa existentiella frågor.
På vilken grund fattar du dina beslut? Känner ni varandra? Det är den första frågan om du vill ta vägen mot frihet. Jag ger dig frihet, men sedan då? Vad vill du bestämma med hjälp av friheten om du inte är fri inombords?
Människor vill få sin frihet beroende på yttre omständigheter. Sann frihet uppnås emellertid inombords, och är kopplad till frågan om meningen med ett mänskligt liv.
Letar du efter frihet? Leta på rätt ställe så hittar du det.
Jag hjälper dig med detta och jag finns här om du behöver mig. Jag finns här när ett ljus behöver tändas för att lysa på din väg.
Jag finns här.
SAI BABA

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *