Saul via John Smallman, 13 november 2022

Saul
Via John Smallman, 13 november 2022
Storhet är av Gud, för Han är Allt
Idag, som alla dagar, är en mycket bra dag. Dagar är alltid bra, det är bara hur ni väljer att uppleva dem. Förändring och osäkerhet är viktiga aspekter av drömmen eller det illusoriska tillstånd där ni tillbringar större delen av er ”tid” under ert liv i en kropp. Det är oundvikligt eftersom ni verkligen behöver uppmärksamma vad det innebär att leva som människa, och sedan bete er på ett sätt som överenstämmer med er tolkning: ”Livet är farligt så jag måste skaffa medel för att skydda mig själv och mina nära och kära. Livet är bra så länge jag är uppmärksam och förblir vaksam på min omgivning. Livet är svårt eftersom det alltför ofta försätter mig i knipa.” Och så vidare – och självklart kan ni alltid ändra er tolkning, det gör ni faktiskt ofta när ny information kommer till er.
En del av spelet med att vara människa är att söka det senaste – nya idéer, spel, nyheter, relationer, draman, etc. – så ni är nästan alltid på språng känslomässigt, när ni väntar och väntar på nästa kris eller ”sanningens” ögonblick. Och som en konsekvens upplever ni ofta besvikelse eller tristess. När ni inte är förväntansfulla, kan ni istället uppleva chock och fasa när en oväntad och smärtsam händelse uppstår, för er själva eller för era nära och kära.
För att leva i frid är det nödvändigt att släppa förväntningarna och erbjuda kärlek och förlåtelse till var och en som ni dagligen umgås med. Att försöka få feedback eller uppskattning för det ni erbjuder är inte kärlek eller förlåtelse, det är ett egoistiskt behov och ofta inte tillfredsställande, eftersom ni sträcker ut en hand för att bli sedda och hedrade för det ni tror att ni frivilligt har gett till andra, men som i själva verket är en begäran eller till och med ett krav på tack och erkännande, som ni tror att de andra är skyldiga er.
Genom att veta det här, som ni alla gör innerst inne, måste ni bli medvetna om giltigheten av att hedra och respektera andra, oavsett hur de beter sig i era ögon. Varför? Därför att ni ser i dem att ert eget behov och uppskattning är detsamma som deras, och är därför helt giltigt. Ni är alla gudomligt älskade och uppskattade, i varje ögonblick av er eviga existens, av Moder/Fader Gud, därför att ni alla är gudomliga och älskade barn av Moder/Fader Gud, och att vara så älskade och uppskattade är er Gudagivna rätt. Alla andra tillstånd är omöjliga.
Men att leva som människa i en fysisk kropp, ett val ni gjorde för att erfara separation/oberoende/fjärmande från er heliga Källa, framstår som att ni är fullständigt separerade och isolerade från er gudomliga Källa, om det nu finns en sådan källa. Således känner ni er ensamma, övergivna och absolut skräckslagna i den skenbara tomhet, där illusionen presenterar er själva som små individer av till synes ingen betydelse i ett Universum som verkar vara mer än oändligt S T O R T!
Emellertid är storhet av Gud, därför att Han är Allt. Det finns ingenting utanför eller bortom Gud. Gud är, och därför är ni, för evigt omfamnade i Hennes gudomliga Närvaro. Det faktum att ni är medvetna om att ni lever är ett bevis på att ni är gudomliga varelser och för evigt Ett med Gud. Ni är, var och en, STORA gudomliga varelser och Ett med Gud. Det finns absolut ingenting att frukta, förutom era befängda övertygelser om att ni är separerade från er Källa. Släpp därför den där rädslobaserade och totalt vansinniga uppfattningen om att ni är förlorade, ensamma och övergivna i en miljö så stor och farlig att den hotar er överlevnad i varje ögonblick. Ingenting kan vara längre från sanningen. Den Enhet som ni är med Källan och med Kärleken, är evig och totalt oförstörbar, därför att det är Kärlekens eviga tillstånd i vilket allt som någonsin skapats har sin eviga existens. Det finns INGET att frukta, NÅGONSIN.
Gå dagligen in till era heliga inre helgedomar, bjud sedan in Moder/Fader Gud i ert hjärta för att omfamna er, och på så sätt bekräfta ert ovärderliga värde för Källan som skapade er för Henne och er eviga glädje. Verkligheten är där ni bor, er eviga boning i Guds kärleksfulla armar i varje ögonblick av er existens. Och det finns bara ett ögonblick, och det ögonblicket är det eviga ögonblicket av NU! Ni är för evigt HEMMA, ni behöver bara vakna upp, och ni håller på att göra det NU!
Med så mycket kärlek, Saul.
Översättning Ulla Krogh

Du gillar kanske också...