Saul via John Smallman, 18 november 2018

Saul via John Smallman, 18 november 2018

Per Staffan 19 november 2018

Lev idag med kärlek i era hjärtan.

18/11/2018 av John Smallman

Saul Audio Blog för Söndag 18 november

Människan är på rulle! Ja, jag har sagt det förut! Men när du ser på nyhetsmedierna hittar du mestadels nyheter om katastrofer av olika slag, och mestadels de som inte direkt påverkar dig. Fokusera inte din uppmärksamhet där, för det bara dränerar din energi, vilket tillåter skuld, ångest, rädsla och ilska att fylla ditt sinne. Om du kan hjälpa till med din närvaro, eller genom att göra donationer, så gör det, men bara att skicka kärlek till dem som är i nöd och som lider är mycket kraftfullt. Fortsätt sedan att leva era liv kärleksfullt och medvetet, för det är vad ni är i form för att göra. Och mänskligheten är på rulle, för den har kollektivt fattat beslutet att vakna, och det är vad som händer.

Smärtan och lidandet som många genomgår är ett resultat av beslutet att vakna, och det händer när ”stoff” uppstår inom dem för att släppas. Det är en enorm och pågående planetär frigörelse från alla attityder, beteenden och övertygelser som hindrar människor från att bara älska.

Förnekelse, bitterhet, hat, dömande och önskan om återställande är alla blockeringar mot kärlek. Kärlek är alltid ovillkorligt accepterande och aldrig dömande, men människor i form har blivit utbildade att döma och söka ersättning för sina skador – och många har faktiskt drabbats väldigt hårt – men att fokusera på dem som skadar är att leva i det förflutna och spela i oändlighet upp från deras minnen de tillfällen som var så smärtsamma. Och att göra det tar bara de här minnena tillbaka i nutiden för dem som gör det, och upprepar i dessa nu de smärtor och lidanden som de gick igenom, även om det är över.

Det finns absolut inget behov av att göra det! Att dväljas i tidigare smärta och lidande blockerar din förmåga att njuta av livet i nuet, den enda tiden som finns. Släpp taget! Lev idag med kärlek i era hjärtan och njut av upplevelsen av att leva – ett leende från en främling, barn som leker lyckligt, en kram från en älskad – och var medvetna om världen runt omkring er, oavsett om det är utsikt över stadsgatorna, berg, sjöar, oceaner eller din egen bakgård. Det finns alltid något i din miljö som du kan glädjas åt och för vilket du kan ge tack – till och med en kort respit från smärtan av fysisk sjukdom som du kan uppleva, eller den komfort och kärleksfulla uppmärksamhet i den situationen som någon annan erbjuder dig.

Det finns bara kärlek, och om ni öppnar er för att ta emot den kommer ni att bli förvånade över hur många gånger den erbjuds er. Verkligen alla ni, varje enskild människa, söker bara Kärlek. Inte villkorlig kärlek – om du gör det kommer jag att älska dig – utan verklig kärlek, Stort K! Verklig kärlek är er sanna natur, men som människa har ni stängt av er medvetenhet om den här heliga sanningen genom att fokusera på rädsla. Ni gjorde det för länge sedan eftersom det tycktes vara grunden för er överlevnad i en hotande miljö där era fysiska kroppar var och fortfarande är mycket sårbara och lätt kan skadas. Nu tjänar denna överlevnadskräck inte er längre, den tjänar bara till att skilja er från varandra. Och ju mer ni tror att det är nödvändigt, desto räddare blir ni, och förväntar er negativa bedömningar från till och med era närmaste och käraste, såväl som från civila ”myndigheter”, vänner, bekanta och arbetsgivare.

Alla ni, under era formbara år, dömdes av föräldrar, era äldste och bättre, och av era skolor som inte tillräckligt bra, arbetade inte tillräckligt hårt, gjorde inte ert bästa – och det här går tillbaka generationer, det är ”civilisationskulturen”, som i sig är rädslobaserad. Det var inte tänkt att vara så! Som små borde ni ha blivit älskade, guidade och hjälpta att avslöja och utveckla era underbara talanger, inte tvungna att anpassa er till regler som inte gav någon mening. Om detta hade hänt skulle samhället ha varit ett fredligt och harmoniskt samhälle där skillnader mellan människor uppmuntrades och era olika kreativa förmågor skulle hedrats istället för att dömas som oacceptabla och fel, bara för att de var annorlunda.

Under de senaste decennierna har enorma framsteg gjorts för att ta itu med frågan om skillnader mellan individer, kulturer, trosbekännelser, färger och etniciteter. Nu hedrar allt fler människor över hela världen skillnaderna som de ser i andra. Men det finns fortfarande ett mycket stort antal människor med fasta och rädda övertygelser som är helt emot förändringar av något slag. De längtar efter de ” gamla goda dagarna”, dagarna – som de kommer ihåg dem – från sin barndom, men de här minnena är extremt selektiva och i verkligheten existerade de ”gamla goda dagarna” aldrig. Dessa selektiva minnen skapades för att försvara er mot eller hindra er att se verkligheten hos de tidiga erfarenheterna, vilka ofta var intensivt smärtsamma.

Nu, när uppvaknandet fortskrider, uppstår alla dessa olyckliga och smärtsamma minnen i människors medvetna medvetenhet för att erkännas och släppas. Medan när de blir kvar, och till och med klamrar sig fast, är kärleken blockerad eller förvägrad eftersom människors förtroende är allvarligt skadat – nästan alla har upplevt svek av något slag från någon de älskade och litade på. Vägen framåt är genom att släppa ut dessa ”saker” och sedan öppna era hjärtan för att älska. När ni gör det kommer ni att uppleva kärlek som återvänder till er, eftersom Kärleken är allomfattande och sträcker Sig ut och delar sig själv ständigt för dem som är öppna för den. När ni väl valt att följa kärleksbanan och hitta den överallt – som ni utan tvekan vill – är det möjligt att återigen börja lita på människor.

Självklart kommer ni fortfarande att uppleva besvikelser, för vissa som ni samverkar med kommer fortfarande att hålla fast vid rädsla, vid sitt ”stoff” och kommer inte att kunna leva kärleksfullt än, men så småningom gör alla det. Under tiden, genom att välja och avse att älska vad helst, gör ni vad ni inkarnerade för att göra – att massivt assistera i mänsklighetens uppvaknande process – och eftersom det kollektiva beslutet att vakna har gjorts och är irreversibelt, kommer ni att åstadkomma det.

När du känner dig deprimerad, nedsänkt eller ängslig, särskilt efter att du blivit medveten om en ny katastrof eller olycka, gå in till din heliga inre fristad där Kärlek ständigt bor och bara var med dig själv när du låter vetskapen om att allt är gudomligt omhändertaget att fylla ditt hjärta. Du kommer att känna kärleken och friden som är din natur, och din tro på den gudomliga planen kommer att bekräftas för dig. Du är ett med Källan, Moder/ Fader/ Gud, den högsta intelligensen, den oändliga Visdom som är allt som existerar, och under de tysta ögonblick som du spenderar inom dig kommer ditt medvetande om detta att stärkas, och dina tvivel kommer att blekna. Men på grund av de begränsningar från att finnas i form som en människa placerar på er, behöver ni gå in och öppna era hjärtan för att Älska minst en gång dagligen. Och ni kan också göra korta besök under dagen medan ni väntar i kön, vid trafikljus eller t.o.m. när ni besöker toaletten. VET bara att ni är evigt och oändligt älskade, precis som ni är, trots alla de misslyckanden och brister för vilka ni så ofta negativt dömer er själva. Stoppa de negativa självbedömningarna, acceptera och älska er själva och njut av känslan av frid som uppstår.

Med så mycket kärlek, Saul.

 

 

Översättning: Lars-Eric

Du gillar kanske också...